Έκρυθμη η κατάσταση στον Δήμο Αρτέμιδας-Σπάτων μετά την ποινική δίωξη κατά του Δημάρχου

Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη υπάρχει στην αυτοδιοικητική σκηνή του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας. Όπως πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα στην εφημερίδα POLIS και στο zougla. gr η εξέλιξη-βόμβα είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα στον νυν δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μάρκου για απιστία κατά της περιουσίας του Δήμου, για ποσό άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Γράφει το δημοσίευμα του zougla.gr ότι η ποινική δίωξη «αυτονόητα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, καθώς είναι εξαιρετικά βαρύ ένας δήμαρχος να ζημιώνει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τον Δήμο που διοικεί κατά 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι σαφές ότι ο κ. Μάρκου βρίσκεται σε δεινή θέση αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν εξηγήσεις, ενώ το γραφείο δημάρχου βομβαρδίζεται από email.

Στο Δήμο η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ πολίτες και επαγγελματίες που στήριξαν παλαιότερα τον κ. Μάρκου κρατούν σαφείς αποστάσεις και γυρνούν την πλάτη, γεγονός που καταγράφεται και δημοσκοπικά. Προσπαθήσαμε να έχουμε μια δήλωση από τον Δήμαρχο, αλλά από το γραφείο του δεν απάντησαν ποτέ. Πρέπει όμως να μιλήσει ο κ. Μάρκου για την ουσία της υπόθεσης αφού όπως όλα δείχνουν ο εισαγγελέας βρήκε επαρκέστατες ενδείξεις για να τον οδηγήσει στον Ανακριτή Διαφθοράς»

Άννα Ραφτοπούλου: «Ζημιά πάνω από 1.000.000 ευρώ»

Από τη μεριά μας ως μέσο ήρθαμε σε επαφή με την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άννα Ραφτοπούλου και μας ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκε για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα μέσω  της facebook live εκπομπής της παράταξής της ΑΝΑΣΣΑ’’.

Ανατρέξαμε στην τοποθέτησή της και την παραθέτουμε: «Το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς για το οποίο συμφώνησε και ο εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη είναι ότι ο κ. Μάρκου με πράξεις του  και παραλείψεις προκάλεσε ζημία στο δήμο ύψους άνω των 1.000.000 ευρώ

Εδώ ακριβώς σε ό,τι αφορά την πολιτική διαχείριση του θέματός ο κ. Μάρκου καμώνεται τον ήρωα διαδίδοντας ψεύδη ότι δήθεν έπραξε κατά τέτοιο τρόπο, προκειμένου να αποκτήσει γήπεδο η Αρτέμιδα. Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει από αυτό. Εξηγώ:

Πρώτον ο Δήμος είχε χρήματα για να κατασκευάσει το γήπεδο. Είχε το ποσό των 250.00 δεν χρειαζόταν δηλαδή άλλη χρηματοδοτική πηγή. Δεύτερο. Ήδη έτρεχε διαγωνισμός  για το γήπεδο, ο οποίος λόγω λάθους στη μελέτη είχε σταματήσει και ήταν σε φάση επαναπροκήρυξης. Σε 3 μήνες δηλαδή θα είχαμε έναρξη εργασιών για το γήπεδο. Τρίτο και συμπερασματικό. Το 1 εκ ευρώ χάθηκε από το Δήμο, όχι για να γίνει το γήπεδο. Αλλά για να γίνει το γήπεδο 3 μήνες νωρίτερα ώστε να προλάβει τις εκλογές ο κ Μάρκου.

«Όλα έγιναν για να προλάβει τις εκλογές»

Ο δήμος έχασε λοιπόν πάνω από 1 εκ ευρώ, προκειμένου ο κ. Μάρκου να κόψει μια κορδέλα 3 μήνες νωρίτερα. Αυτή είναι η απιστία σε βάρος της περιουσίας του Δήμου. Το γήπεδο είναι η σαθρή δικαιολογία του. Η αβάσιμη δικαιολογία του. Η δικαιολογία που όπως αποδείχτηκε τον εκθέτει σοβαρά και στον εισαγγελέα.’’

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, εάν πράγματι ο κ. Μάρκου προκειμένου  να κόψει  μια κορδέλα 3 μήνες νωρίτερα ζημίωσε το Δήμο με αυτό το τεράστιο ποσό, ζητήσαμε από την κ. Ραφτοπούλου να παραχωρήσει διευκρινιστική συνέντευξη στο μέσο μας, την οποία και αποδέχτηκε.

Θα παρακολουθούμε το ζήτημα πολύ στενά γιατί πέραν της ποινικής εξέλιξης με την οποία ασχολείται η δικαιοσύνη, εγείρει κι ένα σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί από όλους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.