Έκθεση αγιογραφίας! Οι ανέγνωρες μορφές της Παναγίας!

Η Αλυσίδα Ελπίδας, η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για στήριξη ατόμων με νεοπλασματικές ασθένειες , ταξιδεύει στο ακριτικό Καστελόριζο και μαζί με την Εικαστικό-Αγιογράφο και ενεργό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού Ελένη Αντωνακάκη μας παρουσιάζουν την έκθεση Αγιογραφίας με τίτλο : «Μήτηρ Αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα»

Μέσα από τα περισσότερα των 1500 προσώπων και ονομάτων της Παναγίας που η Ελένη Αντωνακάκη εμπνεύστηκε και συνδέθηκε μαζί τους, έτσι ώστε να μπορέσει να τα αποτυπώσει σε ξύλο, όπου θα μας είναι δυνατό να τα δούμε και να αντιληφθούμε την οικειοποίησης τους από την εικαστικό και το μεγαλείο της τέχνης της αγιογραφίας.

Η κάθε μορφή έχει τον δικό της συμβολισμό. Η κάθε Παναγία έγινε ένα με την εικαστικό, η οποία την τοποθέτησε στις δύο διαστάσεις και μας δίνει την χαρά να την

θαυμάσουμε μέσα από την τέχνη και να δούμε μεγαλείο της Πίστης. Η Αλυσίδα Ελπίδας ΑΜΚΕ μετά από σχεδόν 6 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς αντιλαμβάνεται ότι το Μέγιστο των δημιουργιών, ο Άνθρωπος, την στιγμή της αδυναμίας του επικαλείται την Πίστη , οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Η Αλυσίδα Ελπίδας και ο πρόεδρος της Δαρδανελιωτης Μιχάλης με άνω των 5000 επισκέψεων σε ασθενείς από καρκίνο και ανθρώπους από το περιβάλλον τους αντιλαμβάνονται την δύναμη της θέλησης, της βοήθειας και της αλληλοβοήθειας. Μπορείτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους και να δείτε την έκθεση αγιογραφίας στον χώρο εκδηλώσεων του δήμου Μεγίστης στο Καστελλόριζο από 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Αύγουστου 20:00 το βράδυ. Ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης είναι ένας ενεργός πολίτης και επιχειρηματίας όπου μετά από το χτύπημα του καρκίνου στην δική του οικογένεια προσπαθεί να βελτιώνεται και να προσφέρει στον συνάνθρωπο του. Η Ελένη Αντωνακάκη ενεργό στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργεί , αγιογραφεί και εκφράζεται μέσα από την τέχνη της Αγιογραφίας. Γεννήθηκε στην Κρήτη και πλέον ως εικαστικός μπερδεύει τα χρώματα με τις αισθήσεις και μας ταξιδεύει στον δικό της κόσμο συναισθημάτων και Εννοιών. «Με την χάρη της Παναγίας ξεκινάμε το ταξίδι της έκθεσης με αφετηρία το Καστελόριζο» τονίζει η αγιογράφος και εικαστικός, ενώ ο πρόεδρος της Αλυσίδας Ελπίδας ΑΜΚΕ συμπληρώνει «Νιώθω πολύ υπερήφανος που η Αλυσίδα ελπίδα θα βρεθεί στο Καστελόριζο μέσα από αυτή την μοναδική έκθεση αγιογραφίας»

  • Στην κεντρική φωτό: Ελένη Αντωνακάκη και Μιχάλης Δαρδανελιώτης

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ 3-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Μήτηρ Αγνεύουσα και Παρθένος θηλάζουσα»

Οι ανέγνωρες μορφές της Παναγίας!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.