Έλενα Ακρίτα: Είμαι διαβητική και όσοι κάνουν δίαιτα, παίρνουν τα φάρμακα που χρειάζομαι

Για την έλλειψη φαρμάκων ειδικά για διαβητικούς μίλησε σήμερα η Έλενα Ακρίτα. Όντας και η ίδια διαβητική, αναφέρει πως δυσκολεύεται να βρει τα συγκεκριμένα φάρμακα, λόγω… δίαιτας.

Με μια δημοσίευση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα μίλησε για το γεγονός πως δεν βρίσκει την ένεση Trulicity αλλά ούτε και το Ozempic. Τον τελευταίο καιρό, παγκοσμίως σημειώνεται έλλειψη των συγκεκριμένων φαρμάκων, καθώς κάποιοι προτρέπουν ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κιλά, να λάβουν φάρμακα διαβητικών για γρηγορότερα αποτελέσματα.

 

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα έγραψε:

«Έχω διαβήτη τύπου 2, αναζητώ και δεν βρίσκω την ένεση Trulicity που είναι σε έλλειψη, γιατί την παίρνουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα. Καλά για το Ozempic ούτε λόγος. Σύμφωνα με την έκθεση του Ε.Ο.Φ (Απρ. 2023), λείπουν 235 φάρμακα από τις προθήκες, αλλά δεν πειράζει, υπάρχουν πάντα τα τάματα, το ξεμάτιασμα και οι λαμπάδες στο μπόι μας».

Ωστόσο, όσοι λαμβάνουν Ozempic και Trulicity χωρίς να είναι διαβητικοί, υπάρχει περίπτωση να υποφέρουν από τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων. Κάποιες από τις παρενέργειες που έχουν σημειωθεί, είναι χαλαρότητα δέρματος, διάρροια, δυσκοιλιότητα και ναυτία.

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.