Ελληνας συνελήφθη στη Βρετανία για υπόθεση κατασκοπείας υπέρ του Ιράν!

Ενας Ελληνας υπήκοος κατηγορείται για συνεργασία με ξένη υπηρεσία πληροφοριών -η οποία πιστεύεται ότι συνδέεται με το Ιράν– όσον αφορά την παρακολούθηση δημοσιογράφου που εργάζεται για τον τηλεοπτικό σταθμό Iran International, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι πρόκειται για τον 46χρονο Ι. Α, ο οποίος μένει στο Μόναχο της Γερμανίας και συνελήφθη στις 16 Μαΐου βάσει του βρετανικού νόμου περί εθνικής ασφάλειας. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί στο Πρωτοδικείο του Γουέστμινστερ μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Iran International, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, θεωρείται αντιπολιτευόμενο μέσο καθώς ασκεί γενικά κριτική στο καθεστώς της Τεχεράνης.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται στα περσικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η Χέλεν Φλάναγκαν, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής στο Λονδίνο.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με διάφορους οργανισμούς και άτομα για να τους παρέχουμε συμβουλές και υποστήριξη σχετικά με την ασφάλειά τους, και αυτό περιλαμβάνει το συγκεκριμένο άτομο και τον οργανισμό που συνδέονται με αυτή την έρευνα», πρόσθεσε.

kathimerini.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.