Έντονες αντιδράσεις από Φιλόζωους για το “κόψιμο” αυτής της εκπομπής από την ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με την οποία διαμαρτύρεται  για τη διακοπή της φιλοζωικής ενημερωτικής εκπομπής «Πλάνα με ουρά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία του φιλοζωικού κινήματος για την απόφαση να διακοπεί η καλή εκπομπή «Πλάνα με ουρά» με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη και ζητούμε περισσότερες αντίστοιχες εκπομπές στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση.

Αξιότιμοι Κύριοι, Κυρίες,

Βάσει του Άρθρου 31 του Ν.4830/21
Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, μεριμνούν: (α) Για την οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και την προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), προγραμμάτων πληροφόρησης και εκπαίδευσης των ατόμων που είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και των ατόμων που ασχολούνται με την εκτροφή, την εκπαίδευ η, το εμπόριο και τη φύλαξη των ζώων αυτών, καθώς και για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των ζώων. (β) Για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας και της υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώου συντροφιάς σε νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται σε αυτοτελή ενότητα αφιερωμένη στα ζώα. Εξασφαλίζεται η υλοποίηση μίας (1) τουλάχιστον φιλοζωικής εκπαιδευτικής δράσης ετησίως για κάθε σχολική τάξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πο λιτικής (Ι.Ε.Π.). Στο θέμα αυτό αξιοποιούνται ιδίως, η τεχνογνωσία και η επιστημονική συνδρομή της Επιτροπής Παρακολούθησης του άρθρου 39.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα:

– με εκατομμύρια αδέσποτα, περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα,
– με συνεχείς καθημερινές θανατώσεις χιλιάδων ζώων συντροφιάς, κυρίως μικρών αλλά και ενήλικων,
– με συνεχείς καταγγελίες για κακοποιήσεις όχι μόνο γάτων και σκύλων αλλά και ιπποειδών και παραγωγικών και άγριων ζώων,

Χρειαζόμαστε περισσότερες και όχι λιγότερες εκπομπές με φιλοζωικό περιεχόμενο στην κρατική τηλεόραση.

Σας καλούμε λοιπόν να εξασφαλίσετε ότι δεν θα διακοπεί η καλή εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ, αλλά και θαεμπλουτιστεί το ενημερωτικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με παρόμοιες εκπομπές που θα δίνουν φωνή στις πάρα πολλές και δραστήριες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας που ασχολούνται με όλα τα είδη ζώων και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα ευζωίας των βιολογικών μας εταίρων διότι εκτός του νόμου, αυτό επιβάλει η Ηθική και ο Πολιτισμός μιας χώρας.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος
Άννα Τοσούνογλου

Η Γ.Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.