Επέστρεψαν οι Έλληνες ναυτικοί που ήταν όμηροι πειρατών – Συγκινητικές στιγμές στο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα (φωτό & βίντεο)

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι τρεις Έλληνες ναυτικοί που ήταν υπό ρτην ομηρία πειρατών στην Νιγηρία, και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος, τους οποίους απήγαγαν οι πειρατές έπειτα από ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο “ΣΤΕΛΙΟΣ Κ”.

Οι σκηνές στο Ελ. Βενιζέλος ήταν συγκινητικές, με τους ναυτικούς να χάνονται στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, τους οποίους όλες αυτές τις μέρες είχε φάει η αγωνία.

Μιλώντας ο ένας από αυτούς στους δημοσιογράφους, τόνισε πως πέρασαν δύσκολα, ωστόσο οι πειρατές τους φέρθηκαν καλά και δεν τους απείλησαν.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις με το άλλοθι ή τον συνεργό της δράστιδος - «Πες ότι ήμασταν μαζί»

Όπως είπε ήταν έυκολο να μπουν στο πλοίο, μιας και πρόκειται πλοίο που δεν έχει υποδομές “άμυνας” απέναντι σε τέτοια περιστατικά.

Η εταιρεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία κατάφεραν και βρήκαν την χρυσή τομή με τους απαγωγείς, ως προς το ποσό των λύτρων που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για την ελευθερία των Ελλήνων ναυτικών.

«Ευχαριστούμε για ό,τι κάνατε για εμάς. Δεν είχαμε επικοινωνία, ήταν δύσκολα. Μας φέρθηκαν καλά. Οι πειρατές μας είχαν στη ζούγκλα, μας έδιναν νερό και σούπα», δήλωσε συγκινημένος ο καπετάνιος του πλοίου στην κάμερα του Alpha.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα γυμναστήρια από Δευτέρα 20/09

newsit.gr