Εργατική Πρωτομαγιά 2021: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο και με χωριστές εκδηλώσεις από την πλευρά των συνδικάτων θα τιμηθεί φέτος η εργατική πρωτομαγιά.

Το υπουργείο Eργασίας μετέφερε αύριο την υποχρεωτική αργία της πρωτομαγιάς η οποία συνέπεσε με το Μ. Σάββατο. Αύριο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ οι εκδηλώσεις της οποίας θα περιοριστούν σε κατάθεση στεφάνων στην Καισαριανή εξαιτίας του Covid.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό (σωματείο ΣΕΛΜΑ) θα συμμετέχουν αύριο με στάση εργασίας στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Η στάση εργασίας θα είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης αύριο Τρίτη θα ματαιωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι για την εργατική πρωτομαγιά.

Για όλο το 24ωρο αύριο, θα σιγήσουν τα ΜΜΕ λόγω της συμμετοχής της ΕΣΗΕΑ στην απεργία.

Ξεχωριστή 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 6 Μαΐου, το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή στο νόημα του εορτασμού , επισημαίνοντας ότι με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο εργασιακό νομοσχέδιο εξασφαλίζεται η θέση των εργαζομένων στο σήμερα και το αύριο.

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.