Εταιρεία αντικαθιστά το θάνατο με ύπνο στους -196 βαθμούς Κελσίου

H Tomorrow είναι μια εταιρεία κρυογονικής που υπόσχεται να νικήσει το θάνατο, κυριολεκτικά. Οι συνδρομές των μελλοθάνατων (!), οι έρευνες και οι στόχοι της ελβετικής εταιρείας.

Μπορείς να νικήσεις το θάνατο; Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη, με φιλοσοφικές προεκτάσεις, αγωνία της ανθρωπότητας από τη γέννηση της και μάλλον δεν θα πάψει ποτέ να είναι. Η ερώτηση είναι ρητορική ασφαλώς.

Ο άνθρωπος μπορεί να προεκτείνει τη ζωή, να ανακαλύψει θεραπείες για ασθένειες, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Ή μήπως υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο εκεί έξω; Η Tomorrow, μια εταιρεία κρυογονικής που εδρεύει στην Ελβετία, αναζητά απαντήσεις.

Όπως βλέπουμε στο YouTube του Τομ Σκοτ, στις εγκαταστάσεις της Tomorrow υπάρχουν σώματα νεκρών ανθρώπων, πτώματα κοινώς, τα οποία φυλάσσονται σε θαλάμους, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -196 βαθμούς.

Η εταιρεία δεν τους αποκαλεί «νεκρούς» αλλά «ασθενείς». Προφανώς, οι άνθρωποι που βρίσκονται στους θαλάμους έχουν χαρακτηριστεί προηγουμένως και τυπικά, «νεκροί», και τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν δοθεί στους απογόνους τους, διαφορετικά η κατάψυξη τους θα μπορούσε νομικά, να σταθεί ως δολοφονία.

Το παράδοξο είναι, πως η διαδικασία της κατάψυξης και συντήρησης των ατόμων αυτών – που έχουν υπογράψει συμβόλαιο για να καταψυχθούν μετά το θανάτο τους – στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνει «πάγωμα ανθρώπων», αλλά μια διαδικασία που μοιάζει περισσότερο με υαλοποίηση.

Με το που σταματήσει η καρδιά του ανθρώπου, οι ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της εταιρείας προσπαθούν να μεταδώσουν με κάθε τρόπο οξυγόνο στο νεκρό σώμα, και λίγο πριν η θερμοκρασία του αγγίξει τους 0 βαθμούς, χορηγούν εκ νέου μια ποσότητα ειδικής αντιψυκτικής ουσίας. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται μια άμορφη, σχεδόν γυάλινη μάζα, με τους ιστούς να έχουν διατηρηθεί ατόφιοι. Σίγουρα, μέσω αυτής της διαδικασίας το ήδη νεκρό σώμα έχει υποστεί βαρύτατες φθορές, όμως με τους ιστούς σε συμπαγή μορφή, είναι – θεωρητικά – πιθανό, πως η μελλοντική επιστήμη θα μπορέσει να εργαστεί, ώστε να εξηγήσει γιατί αρρωσταίνουμε ή/και γιατί πεθαίνουμε.

Ποιος επιλέγει κάτι τέτοιο;

Η Tomorrow δηλαδή έχει συνδρομητές – ζόμπι; Όχι ακριβώς. Η εταιρεία έρχεται σε συμφωνία με άτομα που γνωρίζουν ότι σύντομα θα πεθάνουν, και επιλέγουν συνειδητά την κατάψυξη τους, πληρώνοντας το αντίτιμο των 200.00 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Tomorrow, το ποσό αυτό διατίθεται για την χρηματοδότηση της σχετικής έρευνας πάνω στην κρυογονική, με την ελπίδα πως η περαιτέρω πρόοδος της, θα ρίξει κι άλλο τις τιμές, για όσους θέλουν να τολμήσουν να «λοξοδρομήσουν» στο θάνατο.

Αν και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πως μέσω της κρυογονικής, ένας νεκρός άνθρωπος μια μέρα θα ανοίξει τα μάτια του ξανά, οι ερευνητές της κρυογονικής δεν θα πάψουν να επιχειρούν την αποκρυπτογράφηση του μυστηρίου της ζωής (και κυρίως, του θανάτου).

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.