Εταιρεία εμπορίας… αυγών και πουλερικών θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του Oruc Reis!


Μια εταιρεία εμπορίας αυγών και πουλερικών θα αναλάβει το έργο της εκπαίδευσης του προσωπικού του ερευνητικού πλοίου Ορούτς Ρέις, καθώς πλειοδότησε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ δύο δημοσιογράφων του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΝΚΑ. Πρόκειται για την εμπορική εταιρεία PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi, η οποία ιδρύθηκε από τον Ahmet Kenan Yaymacı, και εμπορεύεται αυγά και κοτόπουλα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι δύο δημοσιογράφοι αναζήτησαν τα γραφεία της εταιρείας στη διεύθυνση που αναφέρεται, ωστόσο, στη διεύθυνση που βρίσκεται σε πολυκατοικία γειτονιάς της Κωνσταντινούπολης, κατοικεί οικογένεια που δεν έχει σχέση με την εταιρεία.

Η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Εξερεύνησης Ορυκτών (MTA) είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την εκπαίδευση του προσωπικού για «2D / 3D Σεισμική Λειτουργία και Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης On-the-Job» του σεισμολογικού σκάφους Ορούτς Ρέις που πραγματοποιεί σεισμικές ερευνητικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τη συμμετοχή στη δημοπρασία δεν είχαν καθοριστεί κριτήρια οικονομικής ή χρηματοοικονομικής πιστοποίησης. Επίσης, δεν είχαν απαιτηθεί κριτήρια επαγγελματικής και τεχνικής επάρκειας. Αποφασίστηκε να καθοριστεί η πιο συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής και να υποβληθεί η προσφορά στη Γενική Διεύθυνση της MTA στις 31 Αυγούστου, για εργασία ενός έτους.

Δείτε ακόμα:  Δεκαεξάχρονος σκότωσε το νεογέννητο παιδί του και το έθαψε στο χιόνι! (φωτό)

Στη δημοπρασία, η υψηλότερη προσφορά σε τουρκικές λίρες ήταν 17.997.693 λίρες και η χαμηλότερη προσφορά, 9.489.195 λίρες. Ωστόσο, η PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi κέρδισε τη δημοπρασία για 1.299.000 δολάρια, περίπου 9.534.660 TL σύμφωνα με τη συναλλαγματική ισοτιμία την ημέρα της δημοπρασίας. Η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση με τη Γενική Διεύθυνση της MTA στις 16 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, το εν λόγω ποσό έχει αυξηθεί σε 10.430.000 TL καθώς το δολάριο ΗΠΑ έχει υπερβεί το όριο των 8,03 TL.

Ο Ahmet Kenan Yaymacı ίδρυσε την εταιρεία PGA Deniz ve Ticaret Limited Şirketi με κεφάλαιο 100.000 τ.λ. στις 13 Ιανουαρίου 2020. Η εμπορική εταιρεία Yaymacı Διανομής Τροφίμων και Τουρισμού με έδρα την Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε στις 25 Αυγούστου 2008. Η εταιρεία έλαβε άδεια χονδρικού και λιανικού εμπορίου, για εμπορία, εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων διατροφής όπως κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, αυγά, καθώς και ζωικά προϊόντα. Η διεύθυνση της έδρας της εταιρείας εμφανίζεται ως Piripaşa Mahallesi İlaç Sokak No: 2 στην περιοχή Halıcıoğlu της περιοχής Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε ακόμα:  Κρούσμα κορονοϊού σε Δημοτικό σχολείο - Κλείνει το τμήμα για 14 μέρες

Η διεύθυνση της εταιρείας PGA Deniz ve Ticaret του Yaymacı που κέρδισε το διαγωνισμό για το Ορούτς Ρέις έχει μεταφερθεί στην οδό Şehit Ercan Coşkun, στην περιοχή Gönen στο Μπαλικεσίρ, στην περιοχή του Μαρμαρά. Στη διεύθυνση αυτή που εμφανίζεται ως διεύθυνση της εταιρείας, υπάρχει ακόμα ένα καφέ στο ισόγειο και ένα οικογενειακό σπίτι πάνω από αυτό. Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ANKA προσπάθησαν να τηλεφωνήσουν στο καταχωρημένο τηλέφωνο της εταιρείας για να συναντηθούν με τον Yaymacı, ιδιοκτήτη της PGA, αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Δείτε ακόμα:  «Ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια»: Τι λέει αστυνομικός για το φονικό στο Νέο Κόσμο (βίντεο)

Ο Yaymacı, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία PGA, μετέφερε επίσης την προσωπική του διεύθυνση κατοικίας από την περιοχή Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολη στην περιοχή Μπαντιρμά του Μπαλικεσίρ. Ως δραστηριότητα της εταιρείας αναφέρεται ότι δραστηριοποιείται «στα ύδατα της Τουρκίας και σε διεθνή ύδατα με χρήση σεισμικού εξοπλισμού και υπηρεσιών με το κλειδί στο χέρι για την απόκτηση σεισμικών δεδομένων».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άλλες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την αγορά και πώληση πλοίων, σκαφών αναψυχής και θαλάσσιων οχημάτων, καθώς και χερσαίας, θαλάσσιας, αεροπορικής μεταφοράς επιβατών, συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, πρόσληψης προσωπικού, εκπαίδευσης προσωπικού και κατάρτισης εταιρικών στρατηγικών, προγραμματισμού καριέρας προσωπικού, παροχής υποστήριξης σε εταιρείες, παροχής υπηρεσιών υποστήριξης όπως τρόφιμα, μεταφορές και ασφάλεια.

Στον ιστότοπο της εταιρείας αναφέρεται ότι συνεργάζεται με τις εταιρείες Petroleum Distribution Inc., Turkish Petroleum International Company, International Marine Contractors Association, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και το τουρκικό υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

enikos.gr