Έτσι δρούσαν οι επικίνδυνοι Ρομά που “μπούκαραν” σε σπίτια σε Ραφήνα & Πόρτο Ράφτη (βίντεο ντοκουμέντο)

Δύο βίντεο από τη δράση της συμμορίας των Ρομά που ευθύνεται για τουλάχιστον 46 διαρρήξεις με λεία άνω των 510.000 ευρώ φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbeast. Στα βίντεο απεικονίζονται μέλη της συμμορίας να μπαίνουν σε σπίτι και να πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό χρημάτων και κοσμημάτων.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε η συνεργασία Ασφάλειας, ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Μενίδι, που οδήγησαν σε 12 συλλήψεις.

Πηγές της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας «μετρ» των διαρρήξεων, καθώς είχαν «χειρουργικούς» τρόπους για να απενεργοποιούν συναγερμούς και κάμερες ασφαλείας, ενώ λειτουργούσαν με «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα και οχήματα. Ανάμεσα τους και μία πανάκριβη και πολλών ίππων Mustang, με την οποία ανέπτυσσαν πολύ υψηλές ταχύτητες για να ξεφεύγουν από τυχόν «συναντήσεις» με περιπολικά.

Πώς δρούσε η συμμορία

Η συμμορία των Ρομά επέλεγε ως περιοχές δράσης τον «άξονα» της Αττικής Οδού (σ.σ. Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα κ.ά.), ενώ στόχευαν οικίες όπου μπορούσαν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση ή να αναρριχηθούν. Αφού κατόπτευαν την κάθε οικία, ελέγχοντας το είδος της πόρτας, τα παράθυρα, την ύπαρξη συναγερμού, καμερών ασφαλείας, σκύλου-φύλακα κλπ, βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού και βιντεοσκόπησης, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. αυτοκίνητα, είτε κλεμμένα είτε νοικιασμένα και τοποθετούσαν σ’ αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να έχουν πλήρη κάλυψη κατά την διάπραξη της κλοπής.

Οι διαρρήκτες και οι τσιλιαδόροι βρίσκονταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις και κωδικοποιημένες φράσεις, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα και μπαλκονόπορτες ή αναρριχούνταν στα μπαλκόνια και με λοστούς διερρήγνυαν τα παραθυρόφυλλα των οικιών και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, από όπου και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σε όσες περιπτώσεις οι ένοικοι βρίσκονταν εντός των οικιών τους, προσποιούνταν τους υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας (σε κάποιες περιπτώσεις τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ή τους απεσταλμένους του Δημάρχου της περιοχής) και έπειθαν τα θύματα τους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Στη συνέχεια τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα και ταυτόχρονα άλλοι συνεργοί τους εισέρχονταν στην οικία, ερευνούσαν τους λοιπούς χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

 

Newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.