Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα: Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ραμνούντα!

Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα σας προσκαλούν σε μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ραμνούντα που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής στα πλαίσια της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 10:45 π.μ. Προβλέπεται να διαρκέσει έως 14:00 μ.μ.

Τον χώρο θα μας τον παρουσιάσει η Στέλλα Ραυτοπούλου αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και θα συμμετέχει, εφόσον είναι μεγάλος ο αριθμός συμμετοχών, ο Martin Kreeb αρχαιολόγος και πρόεδρος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα .

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Ο Ραμνούς ήταν αρχαίος οικισμός, στρατηγικά σημαντικός για τις θαλάσσιες διαδρομές στον Ευβοϊκό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα καταλαμβάνει έναν λόφο ύψους 30 μέτρων που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα ανάμεσα σε δύο όρμους.

Το περιτειχισμένο τμήμα του καλύπτει έκταση 230 επί 270 μέτρων. Μέσα στα τείχη σώζονται το γυμνάσιο, το θέατρο, ιερά και η ακρόπολη του Ραμνούντα. Η κεντρική πύλη του φρουρίου βρίσκεται ακόμα στα νότια του φρουρίου, όμως υπάρχουν και άλλες, μικρότερες πύλες. Η κατασκευή των τειχών έχει γίνει από τοπικό μάρμαρο, από τον κοντινό όρμο της Αγίας Μαρίνας. Εκτός των τειχών ξεχωρίζουν οι δύο ναοί της Νέμεσης και αρκετοί ταφικοί περίβολοι, ενώ στον περιτειχισμένο χώρο διασώζονται ίχνη πολλών κατοικιών.

Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικό μέσο. Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου.

Η διαδρομή εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι χωμάτινη και σε πολλά σημεία της κατηφορική, οπότε θα απαιτηθούν και τα κατάλληλα υποδήματα, νερό και καπέλο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.