Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που καταγγέλλει αναγνώστης του iRafina.gr σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά στον Μαραθώνα, περισσότερο από έναν μήνα μετά την κακοκαιρία της 1ης Απριλίου 2026.
Σύμφωνα με το μήνυμα που απέστειλε στο iRafina.gr, μετά από επίσκεψή του στην περιοχή το Σάββατο 17 Μαΐου, η εικόνα της παραλίας και του προστατευόμενου χώρου παραμένει απογοητευτική, με μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και φερτών υλικών να εξακολουθούν να βρίσκονται διάσπαρτες σε διάφορα σημεία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην περιοχή υπάρχουν σκουπίδια, τόνοι από φύκια, καλάμια, κλαδιά, ακόμη και κορμός δέντρου, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η παρουσία νεκρού ζώου σε αποσύνθεση κοντά στην παραλία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το νεκρό ζώο βρίσκεται «στην πρώτη σιδερένια κατασκευή μετά τα σπίτια, απέναντι από το κωπηλατοδρόμιο», με τον πολίτη να επισημαίνει ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη εδώ και περίπου ενάμιση μήνα.
Ο αναγνώστης διερωτάται πόσο χρόνο απαιτείται για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και τον καθαρισμό της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζοντας πως έχουν ήδη ενημερωθεί τόσο ο Δήμος όσο και ο ΟΦΥΠΕΚΑ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της εικόνας της παραλίας.
Στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σκουπίδια, τόνοι φυκιών, καλάμια, κλαδιά, κορμός δέντρου μέχρι και ζώο σε αποσύνθεση συνθέτουν την εικόνα του Σχινιά εδώ και ενάμιση μήνα, μετά την κακοκαιρία της 1ης Απριλίου 2026. Όλα αυτά τα φερτά υλικά πόσο χρόνο άραγε χρειάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα απομακρύνουν; Έχει ενημερωθεί ο Δήμος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ, άγνωστο παραμένει πότε θα καθαριστεί η παραλία».
Οι εικόνες εγκατάλειψης σε μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της Αττικής προκαλούν αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία ο Σχινιάς συγκεντρώνει καθημερινά μεγάλο αριθμό λουομένων και επισκεπτών.




















































