Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/6) για φωτιά που ξέσπασε στο Θυμάρι
Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, την φωτιά εντόπισε πυροφυλάκειο της περιοχής ενώ στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Λαύριο, το Μαρκόπουλο την Κερατέα και τον Σαρωνικό
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η εστία της φωτιάς καίει κοντά σε σπίτια
Ήδη τα πρώτα οχήματα βρίσκονται στο σημείο, ενώ η φωτιά καίει ξερά χόρτα και ελιές
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ζητήθηκαν και εναέρια μέσα, ενώ κινδυνεύουν άτομα στην οδό Καββαδία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σαρωνικού αναφέρεται:
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ
Φωτιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Θυμάρι. Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται ήδη στο σημείο.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες για προληπτική εκκένωση από Θυμάρι προς Λαγονήσι.
Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις.
Πριν από λίγο ήχησε και το 112
Το 112 ειδοποίησε άμεσα για την δασική πυρκαγιά στην περιοχή Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και έδωσε οδηγία «αν βρίσκεστε στη περιοχή απομακρυνθείτε προς Λαγονήσι»

H φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου. Ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας
Η φωτιά απειλή κατοικίες και σε εξέλιξη βρίσκεται εκκένωση της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ βγάζουν κόσμο από τα σπίτια
Κινητοποιήθηκαν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Παλαία Φώκαια Ανατολικής Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 72 #πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 26, 2025
Υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα ενώ έχουν κληθεί προληπτικά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
Ζητήθηκε η εκκένωση και του Οικισμού Τουρκολίμανο προς Σούνιο, ενώ στην οδό Λυκούργου καίγονται σπίτια!
Λόγω της φωτιάς, οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Πριν από λίγο ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση των οικισμών Τουρκολίμανο – Αίολος

Προβλήματα υπάρχουν από τις πεσμένες κολόνες της ΔΕΗ και τα καλώδια τα οποί εμποδίζουν τους πυροσβέστες
Στο σημείο βρισκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενώ υπάρχει διακοπή ρεύματος στην περιοχή
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 1ηςκαι 4ης ΕΜΟΔΕ , 28 οχήματα , 8 Α/Φ και 5 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Θεοδώρου Βάγια, μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην πυρκαγιά για τη διερεύνηση των αιτιών της.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της Παλαιάς Φώκιας στην Ανατολική Αττική και επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 1ηςκαι 4ης ΕΜΟΔΕ , 28 οχήματα , 8 Α/Φ και 5 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Θεοδώρου Βάγια, μεταβαίνει…
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 26, 2025
Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, οι πυροσβέστες βγάζουν κατοίκους από τα σπίτια τους κουβαλώντας τους ενώ ήχησε ξανά το 112!
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην οδό Οδυσσέα Ελύτη όπου καίγονται σπίτια
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, η φωτιά πάει να ξεφύγει», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και πρόσθεσε: «Ξεκίνησε από το Θυμάρι, όχι από τον δικό μας δήμο, αλλά είναι κοντά στα όρια. Έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις. Είναι μεγάλη η κινητοποίηση, γιατί η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, κοντά σε κατοικημένη περιοχή».
Νέο 112 στην περιοχή Τριανταφυλλιά
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τριανταφυλλιά απομακρυνθείτε προς #Λαύριο» αναφέρει το νέο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Τριανταφυλλιά της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής #Αττικής
‼️Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Τριανταφυλλιά απομακρυνθείτε προς #Λαύριο
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki…
— 112 Greece (@112Greece) June 26, 2025
«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το πυροσβεστικό σώμα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η περιφέρεια με υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα. Δίνεται μεγάλος αγώνας», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βίκυ Καβαλλάρη για την φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Παλαιά Φώκαια.
Ακόμη, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη φωτιά, ενώ πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα συνεδριάσει το έκτακτο συντονιστικό σώμα για την φωτιά.
Σε ό,τι αφορά για τις εκκενώσεις των περιοχών που κινδυνεύουν, είπε ότι βάσει της πληροφόρησης που έχει από τον δήμο, έχουν εκκενωθεί τα σημεία για τα οποία σήμανε το 112.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iRafina.gr, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μεταβαίνουν προς στην περιοχή Τριανταφυλλιά
40 απεγκλωβισμοί – 20 σπίτια έχουν καεί
Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκια της, αλλά και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ελέγχουν τα σπίτια στον οικισμό Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας πόρτα – πόρτα και προσπαθούν να δουν αν υπάρχουν μέσα άτομα και τα απεγκλωβίσουν. Τουλάχιστον 40 άτομα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια, κάτοικοι και παραθεριστές, ανάμεσά τους και παιδιά.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. To πύρινο μέτωπο αλλάζει φορά, λόγω των ανέμων και από την πορεία του προς το Τουρκολίμανο στρέφεται και κατακαίει ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση στην πλαγιά του Κορφοβουνίου. Πίσω από τον λόφο βρίσκεται ο οικισμός Χάρακας, για τον οποίο νωρίτερα είχε ηχήσει το 112, όπως και για το Καταφύγι, προκειμένου όσοι βρίσκονται εκεί να κατευθυνθούν προς Λαύριο.
ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ:
1. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ OΔOY ΔHM. EYEΛΠIΔOΣ KOYTΣIA, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO
2. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ ΠANAΓIAΣ KATAΦYΓIΩTIΣΣAΣ, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ANABYΣΣO
3. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ Λ. KAPAMANΛH, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO
4. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ TOY APXAIOΛOΓIKOY XΩPOY ΣOYNIOY, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO
5. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ AΓIAΣ ΠAPAΣKEYHΣ, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO
6. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ AΓIAΣ ΦΩTEINHΣ , ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO
7. EΠI THΣ Λ. AΘHNΩN-ΣOYNIOY, AΠO TO YΨOΣ THΣ ΘHΣEIOY, ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΣOYNIO.





Φωτό: Φωτεινή Μουρτζούκου Πυρκαγιά Ενημέρωση
















































