«Γιατροί σε ΜΕΘ δεν εμβολιάζονται γιατί δεν τους το επιτρέπει ο πνευματικός τους»

Αίσθηση προκάλεσαν οι εικόνες από τα Γρεβενά, όπου ο μητροπολίτης κατέβαζε τις μάσκες πιστών για να φιλήσουν τον σταυρό. Για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Όπως σχολίασε ο κ. Γεροτζιάφας, «αυτό είναι ένα θεολογικό ζήτημα. Είναι ο πυρήνας της σύγκρουσης μεταξύ της πίστης και της επιστήμης. Αν ομάδες της εκκλησίας παραδεχθούν ότι θα υπάρξει κάτι άλλο που θα σώσει τους ανθρώπους και κατά συνέπεια και τη ψυχή τους τότε αναιρεί ένα μέρος της ύπαρξης της».

Ο ίδιος πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «η εκκλησία πρέπει να κινητοποιήσει τους γιατρούς που επηρεάζει – και επηρεάζει πολλούς γιατρούς, γιατί είναι πολλοί γιατροί που είναι κοντά στην εκκλησία – να κινητοποιήσει αυτούς τους γιατρούς να γίνουν οι πομποί, για την ανάγκη του εμβολιασμού, στο ποίμνιο της Εκκλησίας.

Αυτός είναι ένας σημαντικός ρόλος που πρέπει να παίξει η Εκκλησία και μπορεί να το κάνει. Ας μετατρέψει η Εκκλησία τη δύναμη που έχει στο να πείσει τον κόσμο, βάζοντας μπροστά τους γιατρούς που επηρεάζει».

Δείτε ακόμα:  Βασιλακόπουλος: Δύσκολα τα Χριστούγεννα – Με αρνητές θα τελειώσουμε με τον ιό με πάρα πολλές απώλειες

«Αυτή η συμπεριφορά είναι και ποινικώς κολάσιμη, δεν είναι γραφική»

«Αυτή η συμπεριφορά είναι και ποινικώς κολάσιμη, δεν είναι γραφική. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να κατηγορηθεί ότι προάγει τον αντιεμβολιασμό ή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Αν κάποιοι από αυτούς αύριο βρεθούν θετικοί, θα έχει ευθύνη.

Η επίσημη Εκκλησία έχει πάει πολύ χαλαρά. Μπορεί μεν θετική άποψη για τον εμβολιασμό, αφήνει όμως τον καθένα στους κόλπους της να αυθαιρετεί και να κάνει ό,τι νομίζει. Και αποτελεί νομίζω έναν από τους βασικούς πόλους που στηρίζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος.

Δείτε ακόμα:  Nέος εκλογικός νόμος: Τα μυστικά της διπλής κάλπης

«Τζάμπα πεθαίνει κόσμος»

«Υπάρχουν γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίοι δεν εμβολιάζονται γιατί δεν τους το επιτρέπει ο πνευματικός τους», σημείωσε ακόμη ο κ. Γεροτζιάφας.

Η Εκκλησία να βάλει τους γιατρούς που επηρεάζει να γίνουν μπροστάρηδες στον εμβολιασμό. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά 10 άνθρωποι από την τηλεόραση και κάποιοι μαχητές οι οποίοι είναι στο πεδίο. Τζάμπα πεθαίνει κόσμος».

newsbeast.gr