Η απάντηση της Τσαπανίδου στη Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Γεγονός αποτελεί η πρώτη τοποθέτηση της νέας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα απαντώντας, μεταξύ άλλων, στη Λίνα Μενδώνη

Στο επίκαιρο ζήτημα της συμφωνίας ανταλλαγής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρθηκε στην πρώτη της τοποθέτηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Στην τοποθέτησή της υπογραμμίζει ότι η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες. «Ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλούν για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση.

Η κα Τσαπανίδου σημειώνει, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων», ενώ σε ό,τι αφορά στην απάντηση της Λίνας Μενδώνη στον Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζει: «Η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών».

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση. Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας, Ας μην υποπέσει σ’ αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», καταλήγει η νέα εκπρόσωπος Τύπου στην πρώτη της τοποθέτηση.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.