Η Έμυ Κροκίδη για τα έργα αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές σε Ραφήνα & Μαραθώνα: Οι δυνάμεις του καλού νίκησαν

Υπεγράφη, τελικώς, χθες, η πολυπόθητη Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 15,2εκ ευρώ, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και την εκτέλεση άλλων συνοδών έργων στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Μαραθώνα.

Ελπίζουμε, σύντομα, να υπογραφεί και η ανάλογη Σύμβαση ύψους 14,8 εκ ευρώ, για τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ραφήνας. Ωστόσο, είναι χρήσιμο να θυμίσουμε, ότι οι πρώτες υπογραφές των Δήμων με το υπουργείο Υποδομών για τις δύο Συμβάσεις ήταν τον Μάρτιο του 2019.

Τα δύο αυτά χρόνια έγιναν αρκετές προσπάθειες, από διάφορες πλευρές, να ακυρωθούν, ή, να αναβληθούν οι Προγραμματικές. Και ο κίνδυνος της ματαίωσης αυτού του έργου ήταν ορατός!

Ευτυχώς, οι δυνάμεις του Καλού, νίκησαν και ελπίζουμε πολύ σύντομα, να δούμε τα μηχανήματα του Εργολάβου στο Ν. Βουτζά. Στις δυνάμεις του Καλού είναι και ο Σύλλογός μας με τον Αντιπρόεδρο Νικόλαος Σκουλής να παλεύει σταθερά και αδιάκοπα, σε αυτήν την κατεύθυνση. Όπως, τότε, λίγους,μόλις, μήνες, μετά τη φονική πυρκαγιά, με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που με τις εύστοχες και αποτελεσματικές ενέργειες του Νικόλα, ο Βουτζάς απέκτησε ένα πλέγμα προστατευτικών κορμοδεμάτων.

Ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ σε έναν πολύτιμο φίλο, μέλος του ΔΣ και συμπολίτη μας! Υπέρ της άμεσης εκτέλεσης της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν και ο σημερινός Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος πρότεινε – και έγινε δεκτό- να συμπεριληφθούν και άλλα μικρά έργα βελτιώσεων στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως οι οδοσημάνσεις κλπ.

Σταθερά, υπέρ της εκτέλεσης των Προγραμματικών, ήταν και είναι ο κ. Δημήτρης Αναγνώπουλος, υπεύθυνος από το Υπουργείο Υποδομών της εκτέλεσης των Συμβάσεων. Ας ελπίσουμε ότι ο Οικισμός μας θα αποκτήσει σύντομα μια καλύτερη εικόνα!

Έμυ Κροκίδη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.