Η συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Χαρτοφύλακα “Αληθινές Γυναίκες”

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα αγάπης και αλήθειας. Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάχυτης συγκίνησης στο Παλαιό φρούριο της Κέρκυρας παρουσιάστηκε το πρώτο βιβλίο της επιτυχημένης επιχειρηματία, interior designer, chef και συγγραφέα Αρετής Χαρτοφύλακα “Αληθινές γυναίκες”.

Έχοντας εμπνευστεί από δεκαπέντε πραγματικές ιστορίες γυναικών, που έχουν βιώσει την έμφυλη βία σε όλες της τις μορφές, η πεζογράφος με μια βαθιά, ζωηρή, ισχυρή, συγκινητική πένα, δημιούργησε το παραπάνω πόνημα έχοντας ως στόχο να αφυπνίσει τις γυναίκες, ώστε όποτε διακρίνουν βίαιες συμπεριφορές να απομακρυνθούν από αυτές, αλλά και να δείξει πως η βία ουδεμία σχέση έχει με την αγάπη.

Για το ξεχωριστό, διαλεχτό βιβλίο, αλλά και τη μοναδική επαγγελματική και προσωπική διαδρομή της συγγραφέως, μίλησαν η δήμαρχος της Κερκύρας Μερόπη Υδραίου, η διαπρεπής σεφ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γαλλία Ντίνα Νικολάου, ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Αντώνης Λουδάρος, ενώ αποσπάσματα των ιστοριών διάβασαν η διακεκριμένη δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΑ Μαρίνα Μοσχάτ και η ταλαντούχα ηθοποιός Λίζυ Ξανθόπουλου.

Το συντονισμό της παρουσίασης έκανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Βίτσας, ενώ η γεμάτη από μνήμες γυναικών νύχτα έκλεισε με το ποίημα “Τρομαγμένο παιδί” της συγγραφέως που διάβασε ο Αντώνης Λουδάρος.

«Η βία είναι σκοτεινή και ο μοναδικός τρόπος να την εξαφανίσουμε είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι της. Όσο γινόμαστε μάρτυρες της βίας, χωρίς να αντιδρούμε είμαστε συνένοχοι. Δεν νοείται κοινωνία χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ήρθε ο καιρός οι γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους» τόνισε η συγγραφέας δίνοντας ένα παραδειγματικό μήνυμα ζωής απέναντι στη αυτόδηλη, εξόφθαλμη, διαχρονική βία εναντίον των γυναικών ευχόμενη να αλλάξει η παραπάνω φρικτή πραγματικότητα.

Αρετή Χαρτοφύλακα

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη, Γιάννης Βίτσας.

Αντώνης Λουδάρος, Σπύρος Κροκίδης, Αρετή Χαρτοφύλακα, Μερόπη Υδραίου.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Dina Nikolaou A, άτομα που στέκονται και άτομα που κάθονται

Ντίνα Νικολάου – Αρετή Χαρτοφύλακα

H συγγραφέας υπογράφει το βιβλίο.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

 

Μαρίνα Μοσχάτ, Μερόπη Ανδρέου, Αντώνης Λουδάρος, Ντίνα Νικολάου, Αρετή Χαρτοφύλακα, Λίζυ Ξανθοπούλου.

Μελίνα Τούντα – Γιάννης Βίτσας

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αρετή Χαρτοφύλακα

 

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του χρήστη Dina Nikolaou A, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

 

Το βιβλίο Αληθινές Γυναίκες

Γ. Μουλάς, Η.Μαραβέγιας, Ε.Πιτσόλη, Α.Μπέσιου, Γ. Βίτσας, Α. Χαρτοφύλακα, Λ.Τρίγκας, Μ. Κοτσώρης, Α.Λουδάρος, Α.Ζαχαράκη, Ν.Νικολάου, Χρ. Ζάχου

 

  • Το βιβλίο “Αληθινές Γυναίκες”  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ζενίθ”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.