Η Tesla ετοιμάζει ένα ανθρωποειδές ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη (BINTEO)

Κατά τη διάρκεια του AI Day event της Tesla, ο Elon Musk αποκάλυψε πως η εταιρία βρίσκεται στο στάδιο δημιουργίας ενός ανθρωποειδούς ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ονομάζεται Tesla Bot. Σκοπός του είναι να είναι φιλικό προς τον άνθρωπο αλλά έχοντας μιλήσει πολλές φορές για τους φόβους του πως η ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο, ο Musk τόνισε πως ο σχεδιασμός σε μηχανικό επίπεδο θα γίνει έτσι ώστε να μην είναι πιο δυνατό ή πιο γρήγορο από τον άνθρωπο για να μπορούμε να τρέξουμε για να ξεφύγουμε ή να υπερισχύσουμε σε περίπτωση ανάγκης.

Το ρομπότ το οποίο έχει προς το παρόν την κωδική ονομασία Optimus, θα έχει ύψος 1.76, θα ζυγίζει 56 κιλά και αντί για πρόσωπο θα έχει οθόνη. Θα βασίζεται σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βασισμένο στην Autopilot τεχνολογία των οχημάτων της Tesla. Θα κινείται με ταχύτητα 8 km/h και θα μπορεί να μεταφέρει φορτία βάρους 20 κιλών.

Το Tesla Bot θα μπορεί να πραγματοποιεί εργασίες οι οποίες είναι επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές για τον άνθρωπο.

Νομίζω πως τελικά στο μέλλον, η φυσική εργασία θα είναι απλά επιλογή, αν θες να την κάνεις θα την κάνεις. – Elon Musk

Τέλος, το ρομπότ θα μπορεί να εκτελεί απλές φωνητικές εντολές, όπως “σε παρακαλώ σήκωσε αυτήν τη βίδα και βίδωσέ την στο αμάξι με αυτό το κλειδί”. Θα μπορεί επίσης να κάνει τα ψώνια του σπιτιού για τους ιδιοκτήτες του και να πραγματοποιεί άλλες “αγγαρείες”. Ο Musk θεωρεί πως η Tesla θα έχει έτοιμο ένα λειτουργικό πρωτότυπο του Tesla Bot μέσα στην επόμενη χρονιά.

unboxholics.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.