Κακοκαιρία “Barbara”: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα

Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα στην Αττική

Παρά τα μέτρα ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν οχήματα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης οδήγησε στην απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία

Απαγορεύτηκε λίγο μετά τις 14:00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο της Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Νωρίτερα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Τροχαία έχει σταματήσει δεκάδες αυτοκίνητα στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου οι οδηγοί να τοποθετήσουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, σε διαφορετική περίπτωση τους ζητούν να κάνουν αναστροφή.

Ακόμα, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Περιφερειακής Οδού Πεντέλης – Ν. Μάκρης (Λ. Διονύσου), από το ύψος του ΓΣΝΑ 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, και στα δύο ρεύματα, από τη X/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως τα όρια του Νομού Αττικής με τον Νομό Βοιωτίας (X/Θ 30,000).

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, επιπροσθέτως, και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς Υμηττό. Κλειστή και η Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, από το ύψος της Κατεχάκη προς τον Υμηττό.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (Βασιλικά Κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο.

Υπενθυμίζεται ότι, από το απόγευμα του Σαββάτου (04/02) έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη Χ/Θ 57,300 (όρια Νομού Αττικής), καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο, αλλά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως τα όρια του Νομού Αττικής με τον Νομό Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).

Ακόμη, από τις 06:00 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από την 22η Χ/Θ (τελεφερίκ) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Τέλος, από τις 18:00 του Σαββάτου (040/2) πρέπει τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.