Κακοκαιρία “Ιανός”: Δεν έμεινε ούτε καρέκλα στην πλατεία και το λιμάνι της Ραφήνας ! (φωτό)


Μπορεί ακόμα στη Ραφήνα να μην έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα έντονα φαινόμενα που όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”, όμως οι καταστηματάρχες  έχουν ήδη πάρει τα μέτρα τους.


Όλα τα τραπέζια και οι καρέκλες έχουν ήδη μαζευτεί από την πλατεία. όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του irafina.gr, ενώ το ίδιο συμβαίνει και το λιμάνι

Σύμφωνα και με το νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, κεντρική και νότια Ελλάδα, καθώς και Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, για το διάστημα Παρασκευή 18-09-2020 ως Κυριακή 20-09-2020.

Δείτε ακόμα:  Άγιος Στέφανος: Θρήνος για τον Δημήτρη Καμπανάρο - Το τελευταίο γράμμα και τα αναπάντητα ερωτήματα

Πιο αναλυτικά, προβλέπεται:

Την Παρασκευή (18-09-2020) ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου – από την Λευκάδα και νοτιότερα – την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα – κυρίως την κεντρική – και την Εύβοια. Στα νησιά του Ιονίου, τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν το βράδυ και θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

Δείτε ακόμα:  Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα για τον 1o χρόνο της Διοίκησης Τσίρκα: Η επαναφορά της «καμένης γης» δεν συγκινεί κανέναν

Το Σάββατο (19-09-2020) θα συνεχίζει να επηρεάζεται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος και η ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Την Κυριακή (20-09-2020) έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν, μέχρι νωρίς το πρωί τη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη.