Καμπανάκι Χαρδαλιά: «Το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα»

Live η ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή (20/11) και στην ενημέρωση μετείχαν οι Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που έκρουσε καμπανάκι για το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «Είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα». Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα το πρωί και αφορούν τα χερσαία σύνορα.

Συγκεκριμένα αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από σήμερα στις 6:00 έχει κλείσει η Κρυσταλλοπηγή. Ανοιχτές παραμένουν οι συνοριακές διαβάσεις σε Κακαβιά, Εύζωνες και Προμαχώνα. Από τη Νυμφαία περνούν μόνο φορτηγά. Όσοι μπαίνουν, εκτός από αρνητικό μοριακό τεστ θα υποβάλλονται και σε rapid. Οι αρνητικοί θα μπορούν να περνούν και να κατευθύνονται στον προορισμό τους.

Δείτε ακόμα:  Γιατί η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι λένε όχι στο "Πάσχα στο χωριό": Οι 3 συν 1 λόγοι που το ακυρώνουν

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αλβανία, όσοι εισέρχονται από την Κακαβιά θα μπαίνουν σε 7μερη καραντίνα.

newsbeast.gr