Κλέαρχος Μαρουσάκης: Επικίνδυνες καταιγίδες τις επόμενες ώρες – Που θα “χτυπήσουν”

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook προβλέπει σημαντική επιδείνωση, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

«Τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστούν, όπως γράφει, υδροστρόβιλοι – ανεμοστρόβιλοι.

Δείτε ακόμα:  Νίκος Καντερές: «Αποκούμπι» για δικαιολογίες είναι η κλιματική κρίση

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το μεσημέρι της Παρασκευής (27.08.2021).

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στη δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου (πρώτος χάρτης), ήδη συμπαγή νεφικά συστήματα αρχίζουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας.


Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με τον δεύτερο χάρτη μας όπου απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις με τις αποχρώσεις του μπλε, τις αμέσως επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το βόρειο Ιόνιο οι οποίες προς το απόγευμα θα μετατοπιστούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το κεντρικό Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και πιθανόν βόρεια Θεσσαλία καθώς και τη δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς κεραυνούς. Υδροστρόβιλοι – ανεμοστρόβιλοι δεν θα πρέπει να αποκλειστούν.

Δείτε ακόμα:  Ακρίβεια: Έρχεται η προπληρωμένη κάρτα για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

Από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας και μετά αναμένεται εκτόνωση της όλης κατάστασης.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη (26-08-2021), από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα και το βράδυ είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Μακεδονία, κυρίως η κεντρική και η ανατολική.

Δείτε ακόμα:  Τρόμος στο Χαλάνδρι! Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας!

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-08-2021) στα βόρεια και μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά.