Κομμωτήρια, μανικιούρ και κέντρα αισθητικής: Για πόση ώρα ισχύει το SMS

Τι ισχύει για χρονικό περιορισμό και SMS στο 13033 για τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ και τα κέντρα αισθητικής, που ανοίγουν ξανά σήμερα 18/1 για να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Το ωράριο λειτουργίας.

Μετά από μία ακόμα περίοδο απουσίας λόγω του lockdown, η αγορά ανοίγει ξανά σήμερα, Δευτέρα 18/1, ενώ ρολά ανεβάζουν κομμωτήρια, υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ και κέντρα αισθητικής. Η επαναλειτουργία θα γίνει με αυστηρά μέτρα και ελέγχους, ενώ για το λιανεμπόριο υπάρχει χρονικό περιθώριο 2 ωρών για να κάνει ο πολίτης τα ψώνια του.

Τι ισχύει όμως για τις υπηρεσίες ομορφιάς; Αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα ίσχυε το δίωρο, όμως λίγο μόλις αργότερα διαπιστώθηκε ότι δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Επομένως, ισχύει ο περιορισμός της μετακίνησης και είναι υποχρεωτική η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 2, όμως δεν υπάρχει ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών όπως ισχύει για τα ψώνια και το λιανεμπόριο.

Ωράριο λειτουργίας

Δείτε ακόμα:  Στο νοσοκομείο με κορονοϊό δύο μωράκια μόλις λίγων μηνών!

Για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, κουρεία, υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ υπάρχει προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από τις 07:00-20:00. Ωστόσο, κάθε επιχείρηση δεν θα ανοίγει όλες τις ώρες, επομένως θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί τους για να κλείσετε το ραντεβού σας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρεωτική η μετάβασή σας μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Προαιρετικά οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 24/01 από τις 07:00 έως τις 20:00.

To SMS για κομμωτήρια, μανικιούρ και κέντρα αισθητικής

Θα πρέπει να στείλετε τον κωδικό 2 στο 13033.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Δείτε ακόμα:  Νέα σοκαριστική καταγγελία για τον Δ. Λιγνάδη: «Με νάρκωσε και στην συνέχεια με βίασε»! Τρίτη μήνυση κατά του ηθοποιού

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Δείτε ακόμα:  Έτοιμο το SMS στο 13032: Λειτουργεί αν και δεν χρησιμοποιείται – Η απάντηση αν στείλει κάποιος μήνυμα

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

.ieidiseis.gr