Κοπή Πίτας 2022 – 3ήμερη Εορταστική Εκδρομή – Βεργίνα, Βέροια, Παραλία Κατερίνης, Βόλος, Παναγία Σουμελά – 11.02.2022

1η Ημέρα (21.01.2022): ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) – ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΛΑΡΙΣΑ (ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Επόμενος σταθμός μας η Λάρισα, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Θα επισκεφθούμε το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου, το οποίο κατασκευάσθηκε στις νότιες υπώρειες του λόφου Φρούριο, όπου βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας πόλης.

Σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες, η κατασκευή του ανάγεται στις αρχές του 3ου αιώνα π. Χ. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης, η οποία είναι γνωστή ως η πόλη των πεζοδρόμων ή τερψίκεντρος πόλη. Οι πεζόδρομοι του κέντρου συνιστούν ένα από τα εκτενέστερα Ευρωπαϊκά δίκτυα πεζοδρόμων και πλατειών. Αναχώρηση για την Παραλία Κατερίνης και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (22.01.2022): ΒΕΡΓΙΝΑ (Ξενάγηση) – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΒΕΡΟΙΑ (ΒΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ) – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Βεργίνα, πόλη κτισμένη γεωγραφικά στη θέση των αρχαίων Αιγών, στην οποία έκανε ανασκαφές ο εξαίρετος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, όπου και ανακάλυψε τον αρχαίο τάφο του Βασιλιά Φιλίππου Β‘. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πνευματικό Κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βέροια, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό, αλλά και για περιήγηση. Κοντά στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου) με το διώροφο Δικαστικό Μέγαρο, βρίσκεται ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, ο αποκληθείς Απόστολος των Εθνών κήρυξε το λόγο του Θεού. Επίσης, θα επισκεφθούμε την παλαιά εβραϊκή συνοικία της πόλης, τον παραδοσιακό οικισμό της Μπαρμπούτας. Οι Εβραίοι της Βέροιας κατοικούσαν σε μια περίκλειστη συνοικία με αμιγώς αμυντικό χαρακτήρα, που αναπτύσσεται κατά μήκος του Τριπόταμου, του μικρού ποταμού που σχηματίζεται από τρία ρέματα και διασχίζει την πόλη. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική, χορό και διασκέδαση. Πλούσια δώρα/εκδρομές για τους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (23.01.2022): ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ – ΑΘΗΝΑ (ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ)

Μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για την παραλία του Βόλου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση, αλλά και για το μεσημεριανό μας φαγητό στα φημισμένα τσιπουράδικα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

€155,00 – €200,00

Αναχώρηση: Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Περιλαμβάνονται:

 • Η μεταφορά των συμμετεχόντων με πολυτελή ιδιόκτητα πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Παραλία Κατερίνης, στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa 5* με ημιδιατροφή (πρωινό & γεύμα) – mediterraneanhotels.gr
 • Πιστοποιημένος ξεναγός για την επίσκεψή μας στη Βεργίνα.
 • Δεξίωση για την Κοπή Πίτας της Εταιρείας μας, με ζωντανή μουσική και χορό.
 • Spa Center: θερμαινόμενη πισίνα με υδρομασάζ, χαμάμ, σάουνα και γυμναστήριο.
 • Πλούσια δώρα (εκδρομές) για τους συμμετέχοντες, στη δεξίωση Κοπής Πίτας της Εταιρείας μας.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Φ.Π.Α.
 • Διόδια.

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 4,00€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com