Κορονοϊός: Γυναίκα φτύνει αστυνομικό στο πρόσωπο


Σοκάρει η εικόνα μιας γυναίκας που φτύνει στο πρόσωπο έναν αστυνομικό, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ενώ, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πήγαινε να κάνει τεστ για κορονοϊό.

Η 25χρονη δεν σταμάτησε σε σήμα της αστυνομίας οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα. Κατηγορείται ότι παραβίασε και κόκκινο φανάρι αλλά και για αντικανονική προσπέραση.

Τελικά η αστυνομία τη σταμάτησε αλλά εκείνη φέρεται να αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου ένας αστυνομικός της περνά χειροπέδες και εκείνη τον φτύνει καταπρόσωπο. Η αστυνομία είπε ότι η γυναίκα ισχυρίστηκε πως πήγαινε στο νοσοκομείο να κάνει τεστ για κορονοϊό.

Αφού τον έφτυσε, ο αστυνομικός είπε: “Μη με φτύνεις γιατί θα σε ρίξω στο έδαφος”. Η γυναίκα απαίτησε να μιλήσει σε δικηγόρο και να αφεθεί ελεύθερη. Ο αστυνομικός ρώτησε τη γυναίκα αν έχει αντιληφθεί γιατί συνελήφθη αλλά εκείνη συνέχισε να διαμαρτύρεται και να λέει ότι πάει στον γιατρό. Όταν η γυναίκα τον ξαναέφτυσε ο αστυνομικός της φώναξε “μην με φτύνεις” και την πέταξε στο έδαφος.

Στο σημείο έσπευσαν περισσότεροι αστυνομικοί και η γυναίκα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απρόσεκτη/επικίνδυνη οδήγηση, ταχύτητα/οδήγηση/τρόποι, υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση σε περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας και επίθεση σε όργανο της τάξης κατά την εκτέλεση καθήκοντος. Η γυναίκα δεν έφερε συμπτώματα κορονοϊού αλλά για μέτρο προστασίας ο αστυνομικός υπεβλήθη σε τεστ.

enikos.gr