Κορονοϊός: «Το μυστήριο της μάσκας»- Γιατί η Αμερική είναι επιφυλακτική στην χρήση της


Mε ολόκληρο τον πλανήτη να βιώνει το τελευταίο διάστημα πρωτόγνωρες καταστάσεις, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοιού… Την ίδια ώρα που αντικείμενο προβληματισμού παγκοσμίως αποτελεί σταθερά η επάρκεια των κρατών σε ιατρικά και απολυμαντικά είδη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται να έχει ενστερνιστεί μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε σημερινό άρθρο του με τίτλο “το μυστήριο της Μάσκας” το politico, η κυβέρνηση Τραμπ έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία κατά της χρήσης με αξιωματούχους στον τομέα της υγείας όχι μόνο να προειδοποιούν έναντια στη μαζική χρήση της μάσκας αλλά να έχουν φτάσει στο σημείο να υποστηρίζουν πως οι πολίτες είναι πιθανότερο να κολλήσουν κορωνοιό φορώντας την.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αντιπαραβάλει τα επιχειρήματα για αναγκαιότητα η μάσκα να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας αλλά και για τους κινδύνους που ενέχει η μη ορθή εφαρμογή της με το ενδεχόμενο μια έντονης ανησυχίας της κυβέρνησης για σημαντικό ζήτημα έλλειψης της στο μέλλον.

Δείτε ακόμα:  Πόσοι πραγματικά είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού

Όσο ο κορωνοιός εξαπλώνεται στον πλανήτη πληθώρα λόγων για αμφισβήτηση της εν συγκεκριμένης πολιτικής προκύπτουν, σημειώνει το άρθρο και θέτει ως παράδειγμα πλήθος κοινωνιών όπου η μάσκα χρησιμοποιείται ευρέως και η διαχείριση της εξάπλωσης του ιού δείχνει παράλληλα να είναι αποτελεσματικότερη.

Την ίδια ώρα αρκετοί ειδικοί στον τομέα της υγείας αμφισβητούν κατηγορηματικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως από πουθενά δεν προκύπτει, επί παραδείγματι, πως κάποιος κινδυνεύει να κολλήσει τον ιό φορώντας μάσκα.

Δείτε ακόμα:  Συνεχίζεται ο συνωστισμός στα ΜΜΜ παρά τα μέτρα - Έντονες διαμαρτυρίες (βίντεο)

Η αυξημένη ζήτηση μασκών στην χώρα, εγείρει το ερώτημα του κατά πόσο οι προειδοποιήσεις των αρχών αυτές άπτονται σε ειλικρινή προβληματισμό όσον αφορά την μετάδοση του κορωνοιού ή υποκινούνται στην πραγματικότητα από την βούληση να αποτραπεί η σημαντική μείωση ή ακόμη και μια παντελής έλλειψη της στην χώρα, γράφει συγκεκριμένα το politico.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας, χθες 30-3,  στα ΜΜΕ πως οι ΗΠΑ προμηθεύονται επαρκή αριθμό μασκών, βάσει των αναγκών της χώρας. Παράλληλα εκτιμά πως η χρήση της θα μπορούσε να είναι ένα ωφελήσει τους εργαζόμενους που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως αυτή η τακτική δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμα:  Φονικό, Πρέβεζα: Τα πρώτα λόγια του 48χρονου δράστη της επίθεσης

” Δεν πρόκειται να φοράμε μάσκες για πάντα”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι συστάσεις σχετικά με τη χρήση ιατρικής μάσκας έχουν αποκλίνει ευρέως από χώρα σε χώρα και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοπική διαθεσιμότητα, τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς και τον τύπο της μάσκας.

Οι αρχές δημόσιας υγείας, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σε όλο τον κόσμο, ζήτησαν, όπως και να χει, να εφοδιάζονται με μάσκες, κατά προτεραιότητα, όσοι νοσούν από τον ιό αλλά και όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Πηγή: .skai.gr