Κορονοϊός: Το σύμπτωμα που δείχνει μετάλλαξη Ομικρον και εμφανίζεται στον ύπνο

Η μετάλλαξη Ομικρον 5 του κορονοϊού έχει κυριαρχήσει παγκοσμίως και, όπως αναφέρει ο καθηγητής Βιοχημείας, Luke O’Neill, υπάρχει ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο κορυφαίος του Trinity College, σύμφωνα με τη The Sun εξήγησε πώς ο «αλλαγμένος» ιός του κορονοϊού εμφανίζει τώρα νέα και διαφορετικά συμπτώματα που οι περισσότεροι δεν θα αναγνώριζαν απαραίτητα ως COVID-19. Μιλώντας στο Newstalk της Ιρλανδίας, ο καθηγητής με έδρα το Δουβλίνο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα επιπλέον σύμπτωμα για τη μετάλλαξη Όμικρον 5 (BA.5) είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις».

Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία. O καθηγητής O’Neill τόνισε ότι το νέο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού με το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα μια «διαφορετική ασθένεια». Και τόνισε ότι ενώ τα τρέχοντα εμβόλια εξακολουθούν να προσφέρουν «καλή προστασία», νέα εμβόλια θα κυκλοφορήσουν ενόψει ενός αναμενόμενου χειμερινού κύματος κορονοϊού, κάτι για το οποίο αναφέρθηκε και ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων τόνισε για τα εμβόλια: «Όπως με την γρίπη, θα αλλάξετε το εμβόλιο με βάση την παραλλαγή που υπάρχει εκείνη τη στιγμή».

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.