Κορωπί: Επίσκεψη για τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών στην Πολιτική Προστασία (φωτό)

Το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου επισκέφθηκαν την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης των παιδιών , αλλά και των γονέων, για τα μέτρα πρόληψης και καταστολής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου ΑντιδήμαρχουΚου Θεόδωρου Γρίβα, παρουσίασε αναλυτικά τον ρόλο της Πολιτικής Προστασίας κάνοντας μια ενημέρωση για την δημιουργία της Υπηρεσίας και για την υφιστάμενη κατάσταση . Τονίστηκε ιδιαιτέρως ο συντονισμός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η μεταξύ τους συνεργασία. Δόθηκαν πληροφορίες για τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων όπως δασικές πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, πλημμύρες και σεισμοί.

Απαντήθηκαν ερωτήσεις που διατυπώθηκαν τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους γονείς. Επίσης, οι μικροί μας φίλοι και οι μικρές μας φίλες εντυπωσιάστηκαν με την επίδειξη άσκησης έκτακτου συμβάντος, επιβιβάστηκαν σε όλα τα πυροσβεστικά οχήματα και ενημερώθηκαν για τεχνικά θέματα. Εν συνεχεία επιμορφώθηκαν βιωματικάκαθώς έριξαν νερό με πυροσβεστική μάνικα, ξεναγήθηκαν στον χώρο και τα πυροσβεστικά οχήματα κλπ. Διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό με οδηγίες για τις δασικές πυρκαγιές, για τις ιρλανδικές διαβάσεις και για τη σωστή προετοιμασία σε περίπτωση σεισμού.

Τέλος, τα παιδιά έχοντας αυξημένη την συνείδηση για την προσφορά τόσο στο περιβάλλον όσο και στους συνανθρώπους μας, πρόσφεραν καπάκια για ανακύκλωση, καπάκια που συγκεντρώνουν τα ίδια τα παιδιά στην αίθουσα του συλλόγου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλη την ομάδα της Πολιτικής Προστασίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κον Θεόδωρο Γρίβα, τόσο για την έγκριτη ενημέρωση, όσο και για τη θερμή φιλοξενία.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου αποτελεί έναν ενεργό σύλλογο με ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας παράδοσης, αλλά και στην ενημέρωση μικρών και μεγάλων μελών &φίλων του συλλόγου, σε όλα τα σημαντικά καθημερινά ζητήματα, διοργανώνοντας διάφορες επιμορφωτικές δράσεις. Απώτερος σκοπός μας είναι η συνεισφορά μας στην τοπική κοινωνία και πάντα στοχεύουμε να παντρέψουμε την παράδοση του χθες με τις ανάγκες του σήμερα.

Μετά τιμής,

Το Δ.Σ. του
Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.