Ξενοδοχεία: Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν δωμάτια με τον αριθμό 420

Όλοι μας έχουμε επισκεφθεί στη ζωή μας κάποιο ξενοδοχείο αλλά ίσως δεν ξέραμε ότι δεν έχει δωμάτιο με τον αριθμό 420.

Αν και δεν συμβαίνει σε όλα, τα περισσότερα αποφεύγουν να έχουν κάποιο δωμάτιο με τον συγκεκριμένο αριθμό και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ποιος ο λόγος;
Όπως εξηγεί η Telegraph, ο αριθμός 420 σχετίζεται με την κάνναβη. Στις ΗΠΑ η 4η Απριλίου (4/20) έχει καθιερωθεί ως «ημέρα γιορτής» για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Το δημοσίευμα λοιπόν, τονίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί πόλο έλξης για όσους την καπνίζουν. Γι΄αυτό και τα ξενοδοχεία σκέφτηκαν πως μία λύση είναι να μην υπάρχει καθόλου αυτός ο αριθμός δωματίου.

Μάλιστα, στο Κολοράντο, όπου η χρήση της μαριχουάνας είναι νόμιμη, ένα ξενοδοχείο αποφάσισε να γράψει το 420 πάνω στην πόρτα και να βγάλει την ταμπέλα, καθώς οι πελάτες την είχαν κλέψει αρκετές φορές ώστε να την κρατήσουν ως αναμνηστικό.

Ένα άλλο ξενοδοχείο κατήργησε εντελώς το δωμάτιο με αυτό τον αριθμό. Έτσι, τα δωμάτια σταματούν στο 419 και συνεχίζουν στο 421.

Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλα καταλύματα. Παραλείπουν το 420 από την αρίθμηση και συνεχίζουν από το επόμενο νούμερο εφόσον χρειάζεται.

 

in.gr