Λουκίδης για κορονοϊό: Περιμέναμε την έξαρση -Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Για την πορεία του κορονοϊού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων μίλησε σήμερα ο Στέλιος Λουκίδης πρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρείας.

Αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού, που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα, ο Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε: «Σίγουρα είχαμε έξαρση. Το περιμέναμε αυτό. Ήταν μέσα στον Αύγουστο, μεγάλη η μετακίνηση του πληθυσμού. Ανταλλαγές πληθυσμού. Σίγουρα έχουμε κάποια αύξηση στους σκληρούς δείκτες τις τελευταίες μέρες τους είδαμε και στην επιδημιολογική παρατήρηση του ΕΟΠΥΥ.

Self test για το άνοιγμα των σχολείων προτείνει ο Σ. Λουκίδης

Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε με το άνοιγμα των σχολείων ή και γενικότερα τώρα είναι λίγο επιδημιολογική παρατήρηση.

Δηλαδή ας κάνουμε και κανένα σελφ τεστ όσοι γυρίζουμε ή έχουμε κάποιο σύμπτωμα γιατί αυτό δεν γίνεται πλέον, δεν είναι πλέον στον κανόνα μας, στην καθημερινότητά μας και κυρίως για εμάς τους γιατρούς υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση της έγκαιρης χορήγησης των αντιικών στις ευάλωτες ομάδες.

Διότι όπως απέδειξε και μια ελληνική μελέτη με 17.000 ανθρώπους που είναι πολύ μεγάλη μελέτη και σε μεγάλο περιοδικό, έδειξε μείωση των νοσηλειών στο 70% και της θνητότητας στο 75% που όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ υψηλά ποσοστά που καλό είναι να τα έχουμε στο μυαλό μας. Άρα επιδημιολογική παρατήρηση και έγκαιρη χορήγηση αντιικών θα μπορούσαν να ήταν οι δύο συμβουλές πρακτικές για το επόμενο χρονικό διάστημα».

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.