Μα, ούτε μια συγγνώμη!!!

Είναι κάποιες φορές που τρελαίνεσαι με αυτά που ακούς στις τηλεοράσεις και στα δελτία ειδήσεων. Φαντάζομαι θα ακούσατε όσα είπε και λέει βγαίνοντας στα κανάλια η μητέρα των ανηλίκων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στο Μετρό.

Παρότι με τις κλωτσιές κόντεψαν να αφήσουν ανάπηρο τον σταθμάρχη για μια παρατήρηση, η μητέρα του 17χρονου και του 15χρονου δήλωσε προχθές στο Mega: «Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν».

Τα παλικάρια αυτά, με τον πατέρα που καμαρώνει για τις επιδόσεις τους εις την αγγλικήν («Τα παιδιά έχουν lower και proficiency») και τη μητέρα τους που ρίχνει τις ευθύνες για το περιστατικό στον ξυλοφορτωθέντα (“τραμπούκο”) σταθμάρχη του μετρό, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας. Τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι κι από δω πάν’ κι οι άλλοι. Τηρήθηκε και στη δική τους περίπτωση η παράδοση του νομικού μας πολιτισμού.

Πέραν από τη νομική διάσταση της υπόθεσης όμως, ο ξυλοδαρμός προκάλεσε τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης, τόσο λόγω της αγριότητάς του, όσο και για την εμπλοκή ενστόλου στο όλο γεγονός.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό όμως, ποια μάνα βγαίνει μετά από αυτό το βίντεο που είδε όλη η Ελλάδα και λέει επί λέξει “ο ελεγκτής τους προκάλεσε, τους έβρισε το σπίτι και έχωσε μπουκέτο στον μεγάλο” αντί να ζητήσει συγνώμη και να προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους;

Ακόμα και όταν η μάνα είναι μάνα και το παιδί της ή τα παιδιά της τα βλέπει πάντα με το δικό της μάτι. Και οτιδήποτε κι αν έχει ή έχουν κάνει κάνει, δίνει και τη ζωή της για αυτά, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτη. Ζητάς συγγνώμη και μετά λες τα δικά σου. Αλλά από το θράσος-γιατί όχι- και τη φρασεολογία της βγαίνουν πολλά συμπεράσματα. Όλοι καταλάβαμε ότι υπάρχει συνέπεια λόγων της μάνας με τις ενέργειες των νεαρών. Το νομικό πλαίσιο αποδεικνύει περίτρανα, και σε αυτήν την περίπτωση, το πόσο ανυπεράσπιστοι είμαστε απέναντι σε κάθε είδους αλητείας.

Μα φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο ότι δεν πρόκειται για έναν απλό και συνηθισμένο τσακωμό όπου δύο τρείς λογομαχούν και αλληλοσπρώχνονται. Εδώ μιλάμε ότι με κλωτσιές στο κεφάλι θέλησαν να τον τελειώσουν!!!

Και μπράβο στην Καίτη Γαρμπή που βγήκε επώνυμα και ταχωσε στην μητέρα των ανηλίκων λέγοντας: “Το δικό μας το παιδί πάντως μέχρι το λοουερ έφτασε αλλά το προφισενσι τελικά του το έδωσε η ζωή γιατί στη λίστα των ηθικών αξιών του, έμαθε να βάζει πρώτο τον Σεβασμό στον Συνάνθρωπο!”.

Γιατί αυτό είναι που διαχωρίζει τον μάγκα, τον αρσενικό από τον ψευτόμαγκα και τον τραμπούκο.

Υ.Γ. Θα επανέλθω αργότερα για τη Σοφία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.