Μαραθώνας: “Η φωνή της” – Μια εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, στις 18:30, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, ρίχνουμε φως στο κρίσιμο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών. Την εκδήλωση διοργανώνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Μαραθώνος (ΔΕΠΙΣ), σε συνεργασία με την Ομάδα Βιβλιοθήκης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης (ΕΣΝΜ), τις συγγραφείς του Δικτύου “Η Φωνή της”, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και το φορέα “Θάλπος-Ψυχική Υγεία”.

«Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ», είναι ένα επιτυχημένο βιβλίο γραμμένο από 53 πρωταγωνίστριες της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που ενώνουν την καλλιτεχνική τους γραφή για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα της έμφυλης βίας, ορατής και αόρατης, τα βιώματα της καταπίεσης αλλά και τον αγώνα για ενδυνάμωση, χειραφέτηση, αληθινή συντροφικότητα και αλληλεγγύη

Με ένα βιωματικό δρώμενο, με αποσπάσματα από το βιβλίο και τη ψυχολογική προσέγγιση του ζητήματος της κακοποίησης που επιμελείται ο φορέας “Θάλπος-Ψυχική Υγεία”,στοχεύουμε να ενισχύσουμε τη φωνή των θυμάτων και να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γύρω από το θέμα της γυναικείας κακοποίησης αλλά και τη σημασία της αυτοφροντίδας και της ενδυνάμωσης.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης:

Μαρία Σπανού, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Μαραθώνος, Δημοτική Σύμβουλος
Ένυ Δήμου, Εκπρόσωπος Βιβλιοθήκης ΕΣΝΜ
Όλγα Μπακοπούλου, Συγγραφέας, Σεναριογράφος, Φωτογράφος -μέλος της συγγραφικής ομάδας των 53 για το βιβλίο “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”.
Εύα Στάμου, Συγγραφέας, Ψυχολόγος -μέλος της συγγραφικής ομάδας των 53 για το βιβλίο “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ”.
Μυρτώ Τσόμπο, Ψυχολόγος , MSc Ποινικό Δίκαιο και εξαρτήσεις από το Τμήμα Νομικής στο ΑΠΘ, Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπευτρια (CBT)
Ειριάννα Φασόλα, Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων “Θάλπος Ψυχική Υγεία”, εκπαιδευόμενη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT)
Συντονισμός:

Όλγα Φωτίου, Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Μαραθώνος

* Με την υποστήριξη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.