Μαραθώνας: Σε δημοπράτηση το έργο της βελτίωσης της ύδρευσης για τον Οικισμό Δικαστών & Εισαγγελέων

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Βελτιστοποίηση Υποδομών Ύδρευσης Οικιστικής Ζώνης Δικαστών & Εισαγγελέων Δήμου Μαραθώνα» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Αττικής.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη – Δ.Ε.Π.ΑΝ.-Δίκτυο Πόλεων

Η εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. είναι 7.440.000 ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 6.000.000 ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2024 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 13 μήνες από την αναφερόμενη ημερομηνία παραλαβής των προσφορών. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», Άξονας Προτεραιότητας 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας».

Το αντικείμενο του έργου

Η υλοποίηση του Υποέργου 1 θα λάβει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της οικιστικής ζώνης «Δικαστών και Εισαγγελέων», η οποία σήμερα μαστίζεται από συνεχείς βλάβες και διακοπές και εμφανίζει μεγάλο πρόβλημα στην διαχείριση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης.

Η εν λόγω περιοχή τροφοδοτείται αποσπασματικά από 4 δεξαμενές, όγκου 200μ³ η κάθε μία. Η νοτιότερη από αυτές, η Δεξαμενή 1 βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου +80 μέτρα και τροφοδοτείται από αντλιοστάσιο το οποίο βρίσκεται βόρεια στον υγρότοπο «Μέγα Έλος». Η εν λόγω Δεξαμενή 1 με τη σειρά της τροφοδοτεί με παροχή 50-55μ³/ώρα τη δεξαμενή Δ2. Η δεξαμενή Δ2, που βρίσκεται σε υψόμετρο +131 μέτρα τροφοδοτεί τις Δεξαμενές Δ3 και Δ4 μέσω αγωγού Φ160 με μανομετρικό 13atm. H Δεξαμενή Δ3 βρίσκεται σε υψόμετρο +193 μέτρα και τροφοδοτεί το δίκτυο μέσω αγωγού Φ160. Η Δεξαμενή 4 είναι η βορειότερη και βρίσκεται σε υψόμετρο +239 μέτρα.

Με την προμελέτη του έργου προτείνεται η διατήρηση λειτουργίας της δεξαμενής 1, ενώ στη θέση της δεξαμενής 4, επάνω ακριβώς από την υφιστάμενη δεξαμενή προτείνεται η κατασκευή νέας δεξαμενής όγκου 200μ³. Η νέα δεξαμενή ταυτόχρονα με την δεξαμενή 1 θα τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης μέσω αγωγού Φ160. Σύμφωνα με την υψομετρική θέση των δεξαμενών, προβλέπεται μέσω της δεξαμενής 1 να τροφοδοτούνται οι ζώνες ύδρευσης με υψόμετρο έως +70 μέτρα, ενώ των ζωνών ύδρευσης με υψηλότερο υψόμετρο η τροφοδοσία των θα γίνεται από τη νέα δεξαμενή.

Στα πλαίσια της μελέτης προσφοράς του Υποέργου 1, επειδή στο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του Υποέργου 1 συμπεριλαμβάνεται τμήμα του Υποέργου 2, συντάσσεται και η μελέτη τεχνικής προσφοράς της τηλεμετρίας του Υποέργου 2.

ypodomes.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.