Μαθήματα… ειρήνης στο Οχυρό σε μαθητές από τη Γερμανία! (φωτό)

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μαθητές του σχολείου Ludwig Georgs Gymnasium Darmstadt της Γερμανίας βρίσκονται στη Ραφήνα στα πλαίσια του προγράμματος Αδελφοποίησης Σχολείων (e-twinning) “Ας γνωριστούμε καλύτερα”.


Έτσι το 1ο ΓΕΛ Ραφήνας έχει προχωρήσει σε αδελφοποίηση με το συγκεκριμένο γερμανικό σχολείο, οι μαθητές του οποίου βρίσκονται από στην πόλη μας σε μια διήμερη επίσκεψη γνωριμίας.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τους μαθητές του 1ου Λυκείου, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί την γερμανική πόλη συνοδεία του καθηγητή τους.

Δείτε ακόμα:  Τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας για το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Νοεμβρίου

Ύστερα λοιπόν από αίτημα του Λυκείου Ραφήνας προς το Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Πάνου Καμμένου και την θετική εισήγηση των Επιτελών του προς το ΓΕΣ, σήμερα Τετάρτη μια μεγάλη ομάδα (παρέα θα λέγαμε), επισκέφθηκαν το χώρο του Οχυρού Ραφήνας όπου η ομάδα του ΤΕΝΞ που διεξάγει τις έρευνες για εντοπισμό και αφαίρεση πολεμικών υλικών του Β Παγκοσμίου Πολέμου, τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε στο χώρο.

Μαζί με την ξενάγηση έγινε και ιστορική αναδρομή στα γεγονότα του Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του Οχυρού καθώς επίσης και επίδειξη των μέχρι στιγμής ευρημάτων.

Δείτε ακόμα:  Σπ. Κάρλος: Σήμερα γιορτάζουν οι φρουροί της Πατρίδας μας

Τα 25 παιδιά του Λυκείου Ραφήνας και τα 15 του Γερμανικού σχολείου μαζί με τους καθηγητές τους έμειναν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους αυτή.

Η περιοχή του Οχυρού, σύμβολο της μάχης των δύο λαών κάποτε, έγινε σήμερα αφορμή να έρθουν πιο κοντά ενθυμούμενοι το παρελθόν και εμπεδώνοντας την ιδέα πως η ειρήνη αποτελεί ύψιστο αγαθό που όλοι οφείλουν να αγωνίζονται για τη διασφάλισή της.

Στον χώρο του οχυρού και στην ξενάγηση το “παρόν” έδωσαν και μέλη του συλλόγου η “Ενότητα Διασταύρωσης”.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα - Αρτέμιδα: "Δεν είναι μόνο οι στάσεις που απολυμαίνονται"

Να τονίσουμε δε, ότι μετά την ξενάγηση τα παιδιά επισκέφτηκαν το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο στο οποίο και γευμάτισαν.