Μεγάλη δημοσκόπηση: Το 68% θέλει να φύγει η Μενδώνη

Παρά την «επικοινωνιακή καταιγίδα» από τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα, η κοινή γνώμη, αποδοκιμάζει στη συντριπτική της πλειοψηφία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA, που παρουσιάστηκε κατ` αποκλειστικότητα από το δελτίο ειδήσεων του KONTRA, Τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση, τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Πιστεύουν μάλιστα ότι από τους κακούς χειρισμούς έχει πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Βαρύ είναι ιδιαίτερα το κλίμα για την υπουργό Πολιτισμού, παρά την πρωθυπουργική κάλυψη. Επτά στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι πρέπει να παραιτηθεί η κα. Μενδώνη ή, σε διαφορετική περίπτωση, να την αποπέμψει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και για την παραμονή της κας. Μενδώνη στην κυβέρνηση, εκφράζουν και οι τρεις περίπου στους δέκα ψηφοφόρους της κυβερνώσας παράταξης.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 3.833 νέα κρούσματα - 819 οι διασωληνωμένοι, 104 νέοι θάνατοι

Αποδεικνύεται έτσι ότι η περίφημη «επικοινωνιακή αντεπίθεση» του Μεγάρου Μαξίμου και το πρωθυπουργικό αφήγημα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, δεν έπεισαν ούτε εκείνους που ψήφισαν τη ΝΔ, πριν ενάμιση χρόνο.

Πέφτει δε στο κενό η προσπάθεια συγκάλυψης ή υποβάθμισης, καθώς οι απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα, δείχνει το συγκλονισμό που έχουν προκαλέσει στους πολίτες, τα όσα αποκαλύπτονται.

Στο κενό επίσης πέφτει η προσπάθεια του κατηγορούμενου και του συνηγόρου του, να εμφανιστεί ως «θύμα σκευωρίας», που διασύρεται άδικα. Η συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτει τα περί διασυρμού, ενώ εκφράζει και φόβους για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης ΄έτσι ώστε στο τέλος να μη γίνει δυνατό να δικαιωθούν τα θύματα.

Δείτε ακόμα:  Πατέρας και γιος καταγγέλλουν αστυνομικούς για ξυλοδαρμό (βίντεο)

Αποδοκιμασία

Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 71% των πολιτών αποδοκιμάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, στην περιώνυμη υπόθεση, ενώ μόλις το 26% δηλώνει ευχαριστημένο από τον τρόπο που αντέδρασε η κυβέρνηση.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το ότι «καθόλου» ή «όχι ιδιαίτερα» ικανοποιημένο δηλώνει και το 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το 66% επίσης πιστεύει ότι από την υπόθεση αυτή έχει πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης, έναντι 32% που πιστεύει το αντίθετο. Με την άποψη ότι έχει πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης συμφωνεί και το 31% των ψηφοφόρων της κυβερνητικής παράταξης.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης διαφωνεί και με τη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, καθώς το 68% πιστεύει ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί, έναντι μόλις 24% που εκτιμά ότι πρέπει να παραμείνει.

Δείτε ακόμα:  Συνεχίζονται οι σοκαριστικές καταγγελίες στην ενόργανη: «Με σήκωνε από τα μαλλιά για να με βάλει στο δίζυγο» (βίντεο)

Υπέρ της παραίτησης της υπουργού τάσσονται και οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι της ΝΔ, συγκεκριμένα το 42%.

Διάχυτος είναι και ο φόβος συγκάλυψης, καθώς το 52% ανησυχεί ότι ενδεχομένως τα θύματα ή κάποια απ` αυτά, δε θα δικαιωθούν ποτέ.

Ενώ μόνο 5% πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος διασυρμού όσων κατηγορούνται. Υπάρχει πάντως κι ένα 40% που εκφράζει ανησυχία και για τα δύο ενδεχόμενα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου, ενώ «έτρεχαν» οι εξελίξεις, σε δείγμα 900 ατόμων, άνω των 17 ετών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε κατ` αποκλειστικότητα από το δελτίο ειδήσεων του KONTRA.

Πηγή: kontranews.gr