Μήνυση καταθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του «Αλκυών» – Τι συνέβη


Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του Ναυτικού Ομίλου Ραφήνας «Αλκυών», κ. Αριστοτέλη Αδαμόπουλου, και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος, αποφάσισε το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.


Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι, στις 28 Μαρτίου 2018 κατελήφθησαν από την Τεχνική Υπηρεσίας της ΟΛΡ Α.Ε, να έχουν προβεί στην παράνομη και αυθαίρετη, χωρίς καμία απολύτως άδεια, κατασκευή, λειτουργία και χρήση μη στεγανού (απορροφητικού) βόθρου από τον Ναυτικό Όμιλο Ραφήνας «Αλκυών», εντός της παραχωρηθείσας σε αυτόν εκτάσεως, που βρίσκεται στη χερσαία ζώνη του λιμένα Ραφήνας και δη στον χώρο του Αλιευτικού Καταφυγίου.

Περαιτέρω αποφασίστηκε η υποβολή δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής υπέρ του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Α.Ε, μέχρι του ποσού των 44 ευρώ, με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος, για την χρηματική ικανοποίηση της τεράστιας ηθικής βλάβης που υπέστη από τις άνω παράνομες πράξεις.

Για τον σκοπό αυτό, το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Προέδρου Κωνστ. Γεωργόπουλου, να εξουσιοδοτήσει την Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Αικατερίνη Αδαμοπούλου, να υπογράψει τη σχετική εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του ΟΛΡ, ώστε να καταθέσουν την ως άνω μηνυτήρια αναφορά.


Διαβάστε επίσης