Μήνυμα του Δημάρχου Ρ-Π Ευαγγ. Μπουρνούς για την απογραφή πληθυσμού (video)

Καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου να συμμετάσχουν στην Απογραφή που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να απογραφούμε όλοι στον τόπο μας, στον τόπο που ζούμε.

Φίλες και φίλοι, η επιλογή για οποιοδήποτε λόγο της μη συμμετοχής στην απογραφή ή της απογραφής σε άλλο τόπο, έχει αρνητικές συνέπειες για τον τόπο μας, για κάθε έναν από εμάς, άμεσα ή έμμεσα για την επόμενη δεκαετία.

Πλασματική απογραφή σημαίνει μειωμένη καταγραφή του πραγματικού πληθυσμού μας. Αποτέλεσμα;

Πρώτον, η μειωμένη κατανομή των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων που δικαιούμαστε, άρα προβλήματα στον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των απαραίτητων για την κοινωνία έργων, υπηρεσιών και βασικών υποδομών, με άμεσο αντίκτυπο στην ίδια μας τη ζωή.

Δεύτερον, πλασματική εικόνα του αριθμού των μαθητών, άρα και των αναγκών σε σχολικές υποδομές με αντανάκλαση στη χρηματοδότηση και τη δημιουργία νέων μονάδων.

Ανάλογη αντανάκλαση θα υπάρξει, επίσης, σε κάθε κοινωνική υποδομή (παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, δύναμη αστυνομικών τμημάτων, δίκτυα κοινής ωφέλειας, αθλητικές υποδομές κ.α.) που έχει ανάγκη ο τόπος μας γιατί οι τακτικές κρατικές δαπάνες προς τους ΟΤΑ λειτουργούν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Αν δεν απογραφούμε όλοι, οι δαπάνες θα είναι πολύ χαμηλότερες χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.

Για αυτό, λοιπόν, εδώ ζούμε, εδώ πρέπει να απογραφούμε. Για να έχουμε μεγαλύτερη και ταχύτερη ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.