Στην δικαιοσύνη προσέφυγε η Μαρία Καρυστιανού και ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός κατά του Νίκου Καραχάλιου για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά την ανάρτηση που προχώρησε ο τελευταίος για ίδρυση κόμματος της πρώην προέδρου του Συλλόγου των θυμάτων Τεμπών «έπειτα από εντολή που δέχθηκε από την Μόσχα».
Η μήνυση κατατέθηκε το πρωί της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος με το περιβάλλον της Μαρίας Καρυστιανού να αναφέρει ότι ο Νίκος Καραχάλιος είναι «γνωστός για τη συκοφαντική εμμονή» και «μοιάζει να τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία».
Στην μηνυτήρια αναφορά ο Νίκος Καραχάλιος καλείται «να προσκομίσει την υποτιθέμενη «εντολή» περί ίδρυσης κόμματος, που κατά τον ισχυρισμό του σε χθεσινές δηλώσεις του δήθεν μετέφερε ο Θανάσης Αυγερινός στη Μαρία Καρυστιανού, ειδάλλως θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου για τους συκοφάντες».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «το αυτόφωρο για τη σύλληψη του κατά συρροή συκοφάντη λήγει στις 12:00 το μεσημέρι».
«Η ΕΛΑΣ άραγε ακόμη δεν κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Νίκο Καραχάλιο στη διεύθυνση της κατοικίας του; Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη άραγε γνωρίζει κάτι ή έχει μετατρέψει το υπουργείο του σε Προστασίας Εγκληματιών» καταλήγουν οι συνεργάτες της Μαρίας Καρυστιανού.
ΑΝΟΙΞΕ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΕΑΔΟΥ..!
Ανοιξανε+σας περιμενουνε..!
Η Καρυστιανου δεχτηκε εντολη απο τη Μοσχα/Αυγερινο να προχωρησει αμεσα στην ιδρυση κομματος
Η επισπευση ανοιξε
τις πορτες του φρενοκομειου!
Για να μαζεψουν 200 υπογραφες (που δεν ειχαν αφου μεχρι χθες τους εδιωχναν… pic.twitter.com/xcaeQyNAjm— NICHOLAS KARAHALIOS (@KarahaliosNikos) May 18, 2026
Η ανάρτηση Καραχάλιου
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Καραχάλιος το πρωί της Δευτέρας μέσω Χ τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Κολωνάκι σχετικά με τη συλλογή υπογραφών για την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού.
Με αφορμή, μάλιστα, την παρουσία του δημοσιογράφου και επί δεκαετίες ανταποκριτή στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινού, ο οποίος αναμένεται να είναι εκπρόσωπος του νέου κόμματος, ο Νίκος Καραχάλιος έγραψε «η Καρυστιανού δέχθηκε εντολή από τη Μόσχα/Αυγερινό να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση κόμματος».
Αφού εκτίμησε ότι «η επίσπευση άνοιξε τις πόρτες του φρενοκομείου», ο Νίκος Καραχάλιος παρουσίασε την περίπτωση του Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος ήταν παρών στο γραφείο της Μαρίας Γρατσία στο Κολωνάκι για να καταθέσει τη δική του υπογραφή στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Καρυστιανού.
«Απολαύστε τύπο που θα ήταν γραφικός αν δεν ήταν επικίνδυνο: Φιλοχουντικός, Θρησκόληπτος, Αντιεβραίος» έγραψε ο Νίκος Καραχάλιος παρουσιάζοντας αναρτήσεις του συνταξιούχου τραπεζικού.
«Ταιριάζει γάντι στον ιστό της πουτινικής αράχνης…» αναφέρει ο Νίκος Καραχάλιος στην ανάρτηση του.
cnn.gr














































