Μόνο αυτοί θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι πλέον

Τα δεδομένα αλλάζουν και η αναμνηστική δόση αποκτά πλέον άλλη αξία. Στο Ισραήλ, μόνο οι πολίτες που θα έχουν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα μπορούν να έχουν green pass που θα τους επιτρέπει την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδίδεται πλέον για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την Covid, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα των δύο δόσεων.

Από αύριο Τρίτη οι καταστηματάρχες ή οι οργανωτές εκδηλώσεων θα πρέπει να σκανάρουν τον ψηφιακό κωδικό για να επιτρέπουν την είσοδο. Προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες. Περί το 37% του πληθυσμού των 9,4 εκατομμυρίων Ισραηλινών έχει λάβει αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου.

Δείτε ακόμα:  Δόμνα Μιχαηλίδου: «Σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, ένα νοσοκομείο αναφοράς για την παιδική κακοποίηση»

Τις τελευταίες ημέρες μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων, όπως και ο αριθμός των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έπεσαν κάτω από τις 4.000, αφού έφθασαν τις 10.000 τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με έρευνα, δώδεκα μέρες μετά την τρίτη δόση τα ποσοστά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 11 φορές χαμηλότερα στην ομάδα που έκανε την αναμνηστική δόση σε σύγκριση με τα μέλη εκείνης που είχαν κάνει μόνον δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ τα ποσοστά της σοβαρής νόσησης ήταν σχεδόν 20 φορές χαμηλότερα, όπως διαπίστωσαν οι συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Δείτε ακόμα:  Πρόταση για ρεβεγιόν Χριστουγέννων με rapid test και για εμβολιασμένους

instanews.gr