Μπάχαλο με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης

Μπέρδεμα έχει προκύψει με τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την Τρίτη υπήρχαν πληροφορίες ότι έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που επικαλούνται πηγές από περιβάλλον της 24χρονης, εκτός από αλκοόλ στο αίμα της ανιχνεύθηκαν ίχνη ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του. Ουσίες, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε νάρκωση ιδίως αν συνδυαστούν με αλκοόλ.

Το ζήτημα όμως περιπλέχθηκε μετά την καταγγελία που έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν από την Τρίτη ότι βγήκαν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δειγμάτων και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε ακόμα:  Δίκη Φιλιππίδη: «Ούρλιαζα για να φύγω και μου είπε αν περάσεις την πόρτα θα σε καταστρέψω»

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1, “βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήθελα να ασχοληθώ ιδιαίτερα με την υπόθεση γιατί δεν είναι η δουλειά μου. Πήγα να ενθαρρύνω τους αστυνομικούς να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με επαγγελματισμό, όπως την κάνουν.

Ρώτησα εάν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Στην Αστυνομία δεν έχουν παραδοθεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων και σήμερα βλέπω δημοσιεύματα γι’ αυτές τις εξετάσεις. Ρωτήστε γι’ αυτό το εργαστήριο του ΑΠΘ που έχει κάνει τις εξετάσεις”.

Δείτε ακόμα:  Πού θα δείτε σήμερα το "Ματωμένο Φεγγάρι"

Μιλώντας και στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι “οι εξετάσεις γίνονται από εργαστήριο του ΑΠΘ και η απάντηση που έχω λάβει από τη Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είναι ότι δεν έχουν λάβει τα αποτελέσματα. Θα πρέπει τα ΜΜΕ να απευθυνθούν στους υπευθύνους του εργαστηρίου και όχι στην ΕΛ.ΑΣ. Κάτι έχει γίνει εκεί όσον αφορά στα αποτελέσματα των εξετάσεων”.

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θ. Ζιώγας σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σε ερώτηση για το εάν αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εντός της ημέρας, απάντησε ότι οι τοξικολογικές αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Δείτε ακόμα:  Νέο επίδομα 300 ευρώ σε ανέργους - Ποιοι και πώς θα το λάβουν

Παράλληλα, ο κ. Ζιώγας είπε ότι «σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και την κλινική εικόνα της παθούσης προκύπτουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο στη μεσότητα και από την εξέταση που έγινε, η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν συμβεί ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία».

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι «αναμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις ούρων, οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα. Άρα αν πήρε υπνωτικό ή όχι δεν μπορεί να προκύψει από την εξέταση της ιατροδικαστού».

enikos.gr