Να ήταν μόνο η Σάμος – Ποιες περιοχές βρίσκονται κάτω από το μ.ο. εμβολιασμών – Οργή στην κυβέρνηση

Μπορεί στην Σάμο να στράφηκαν τ φώτα της δημοσιότητας για την ανυπαρξία θέλησης των πολιτών να εμβολιαστούν κάτι που έφερε σε τρομερά δύσκολή (επικοινωνιακά) θέση της κυβέρνηση αλλά ακολουθούν πολλές ακόμα περιφέρειες κάτι που έχει χτυπήσει “καμπανάκι” στον Ν.Χαρδαλιά που βγαίνει και αρχικά κάνει παραινέσεις.

Έτσι ο νομός Έβρου μαζί με αυτόν της Καβάλας, βρίσκονται κάτω από τον μέσο ότι πανελλαδικά των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, ενώ άλλες δυο περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ξάνθη με την Δράμα, βρίσκονται σε πολύ χαμηλό ποσοστό.

Μέχρι στιγμής, η εκστρατεία «Ελευθερία» είναι εκτός στόχων, καθώς διενεργούνται κάτω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πως ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμού αγγίζει τις 100.000 τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν αποτυπώνεται στα νούμερα, τα οποία είναι πιο χαμηλά.

Μάλιστα οι δυο προαναφερόμενοι νομοί είναι μεταξύ των πέντε περιοχών για τις οποίες χτύπησε “καμπανάκι” ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επειδή έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών για τον κορονοϊό.

Πρόκειται για τους νομούς Ξάνθης και Δράμας, που μαζί με Φλώρινα, Φωκίδακαι Σέρρες, παρουσιάζουν πολύ χαμηλά ποσοστά ανταπόκρισης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Άλλες 14 περιοχές βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο.

Στην σημασία της προόδου του εμβολιασμού για τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας αναφέρθηκε με τη σειρά του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας παράλληλα τον νέο διαδραστικό επιδημιολογικό χάρτη που θα ισχύει στο εξής και μέσω του οποίου θα ενημερώνονται τόσο οι Έλληνες πολίτες, όσο και οι τουρίστες.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πέντε Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης που παρατηρείται εκεί (Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες, Δράμα), καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν άμεσα για τον εμβολιασμό τους, ενώ αναφέρθηκε και σε 14 ακόμα ΠΕ που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο εμβολιασμών της υπόλοιπης χώρας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο νέος χάρτης αποτελείται από τέσσερα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο) και θα επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας λαμβάνοντας υπόψη 13 κρίσιμους δείκτες.

pronews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.