Νέα κτηνωδία: Σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια – Σοκαριστικές εικόνες

Νέα κτηνωδία σημειώθηκε χώρα την Τετάρτη στα Νησιά Φερόε καθώς σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια, λίγες μέρες μετά τη μαζική σφαγή 1.428 θηλαστικών για λόγους παράδοσης.

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία και τα άτυχα ζώα που σφαγιάστηκαν «συμμετείχαν» σε ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα. Το σχέδιο ήταν να καταγραφούν και να απελευθερωθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και η σήμανση».

Δείτε ακόμα:  Τίτλοι τέλους για την Alitalia: Η συγκινητική αναγγελία της τελευταίας πτήσης έπειτα από 74 χρόνια (βίντεο)

Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, τα σκότωσαν.

Η πράξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ακτιβιστές.

Μια ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, ανέφερε: «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους», αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση των 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 332 κρούσματα στην Αττική, 265 στη Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

cnn.gr