Νέα προθεσμία για αύριο πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο 25χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Γηροκομείο την περασμένη εβδομάδα.
Και αυτό μετά τη σημερινή εξέλιξη με τον 21χρονο που παρουσιάστηκε για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισής του και ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης για συνέργεια στον εμπρησμό. Σημειώνεται πως και ο 21χρονος θα οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.
Για τη νέα αυτή εξέλιξη (σύλληψη του 21χρονου) εξέδωσαν ανακοίνωση αργά το μεσημέρι της Δευτέρας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και των δύο κατηγορούμενων Ο 25χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό, αρνείται τις κατηγορίες, συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης αφού έγινε αντιληπτός να κινείται στην περιοχή του Γηροκομείου, τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πάντως, ο 25χρονος βρέθηκε στο σημείο «ως εθελοντής για να σβήσει φωτιά» Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι δικηγόροι του, υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους «ήταν μαζί με άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο έχουν ήδη έχουν καταθέσει ενόρκως στις αρμόδιες αρχές ότι συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μετώπου και ο τρίτος αναμένεται να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της ανακρίτριας».
Η ανακοίνωση των δικηγόρων
Σε σχέση με την εξέλιξη της σημερινής διαδικασίας ενώπιον της Ανακρίτριας Πατρών, κρίνουμε αναγκαίο να διευκρινίσουμε τα εξής:
Ο 21χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί επανειλημμένα στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, σήμερα προσήλθε αυτοβούλως έξω από το γραφείο της Ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσει. Παρέδωσε μάλιστα την αστυνομική του ταυτότητα, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βούλησή του να συνδράμει με κάθε τρόπο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ωστόσο, και ενώ αναμενόταν να εξεταστεί ως μάρτυρας, εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης με τον χαρακτηρισμό του ως «υπόπτου διαφυγής».
Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες απορίες: Πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί ύποπτος φυγής ένας νέος άνθρωπος που ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει και αντιθέτως εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον των αρχών; Με ποια βάση μπορεί να στηρίζεται ένας τέτοιος ισχυρισμός, όταν μέχρι σήμερα δεν είχε καν κληθεί να απολογηθεί ή να καταθέσει ώστε να υπάρχει περιθώριο για αντιφάσεις; Ο 21χρονος δεν επιχείρησε ποτέ να αποφύγει τη Δικαιοσύνη· αντιθέτως, η σημερινή του παρουσία καταδεικνύει την εμπιστοσύνη του στις θεσμικές διαδικασίες και την πρόθεσή του να συμβάλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Προσήλθε αυτοβούλως ήδη από την 13-8-2025 στην αστυνομία και δήλωσε την ιδιότητα του, του οδηγού της μηχανής. Κρατήθηκε και εξετάστηκε για πολλές ώρες το απόγευμα της 13-8-2025, εξετάστηκε εξονυχιστικά και η μοτοσικλέτα του και αφέθηκε ελεύθερος.
Η μεταβολή της ιδιότητάς του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο τη στιγμή που βρισκόταν ήδη ενώπιον των αρχών αναδεικνύει την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή και νηφαλιότητα στη διερεύνηση της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη καλείται να σταθμίσει όλα τα πραγματικά δεδομένα με αμεροληψία, ώστε να αποδοθεί η αλήθεια.
Η κοινωνία της Πάτρας δεν πρέπει να παρασυρθεί από εσφαλμένες εντυπώσεις. Η υπόθεση αφορά έναν νέο άνθρωπο με διάθεση προσφοράς, ο οποίος αντί να αναγνωριστεί για τη συνδρομή του, κινδυνεύει να αντιμετωπιστεί άδικα.
Με σεβασμό στη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η πόλη και με απόλυτη συναίσθηση της ανάγκης να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους, δηλώνουμε εκ νέου ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα τον εντολέα μας απέναντι σε κάθε άδικη στοχοποίηση.
Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι των κατηγορουμένων. Θεοφάνης Α. Χριστόπουλος Παναγιώτης Σ. Καποτάς.
Φωτιές στην Πάτρα: Πως συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος
Συνελήφθη, σήμερα Δευτέρα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αχαΐας.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος συνελήφθη για την πυρκαγιά που στις 13-8-2025, κατέκαψε περιοχές του Δήμου Πατρέων και κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, καθώς και εμπρησμό σε δασική έκταση από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Πρωτοδικών Αχαΐας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 21χρονος είναι ο οδηγός της μηχανής που ήταν μαζί με τον 25χρονο στο Γηροκομείο και ο οποίος είχε αρχικά κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Πριν από την κατάθεσή του, όμως, αστυνομικοί τον μετέφεραν από το Δικαστικό Μέγαρο στην Αστυνομική Διεύθυνση. Υπενθυμίζεται πως ο 25χρονος μεταφέρθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ οι δικηγόροι του με δήλωσή τους απορρίπτουν τις κατηγορίες.
elefterostypos.gr











































