Νίκος Ευαγγελόπουλος: Το αγροτόπαιδο από την Ελασσόνα που πρόσφερε απλόχερα στην κοινωνία του Μαραθώνα

Δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει στον Δήμο Μαραθώνα και στην κοινωνία της Νέας Μάκρης, ο Νίκος Ευαγγελόπουλος ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα υπηρετούσε τους συμπολίτες του από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών.

Γεννημένος, πριν από 69 χρόνια, στη Παλαιόκαστρο Ελασσόνας, παιδί αγροτικής οικογένειας αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα όπου σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η επαγγελματική αξία του τον έφερε σε μια κορυφαία επιχείρηση ένδυσης, τον όμιλο Σαράφη, του οποίου διετέλεσε κορυφαίο στέλεχος στην 33χρονη πορεία του σε αυτόν.

Παράλληλα όμως την καρδιά του κέρδισε και η Νέα Μάκρη στην οποία άνοιξε λογιστικό γραφείο προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους εκεί συμπολίτες του με άξιο διάδοχο τον γιο του Γιάννη.

Η κοινωνική ευαισθησία του Νίκου Ευαγγελόπουλου ήταν σημείο αναφοράς για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα οι οποίοι τον τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό «Πορεία Πράξης» του Στέργιου Τσίρκα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος τον επέλεξε για τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών όπου και και πάλι ο Νίκος Ευαγγελόπουλος απέδειξε τη διάθεση προσφοράς του προς τους συντοπίτες του αφού παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τον μισθό του, εργαζόταν νυχθημερόν αφήνοντας πίσω του και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του στο λογιστικό γραφείο του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ρωτήθηκε σχετικά ο εκλιπών αυτοδιοικητικός απάντησε με σεμνότητα: « Το ζήτημα είναι ότι κανείς δεν με πιέζει να το κάνω… είναι κάτι που θέλω, είναι ο τρόπος μου να λειτουργώ όταν αναλαμβάνω κάτι και μάλιστα τόσο σπουδαίο, όπως είναι η Διοίκηση της πόλης που ζω, που δραστηριοποιούμαι, που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου. Ποτέ δεν θα έμπαινα σε μία τέτοια διαδικασία, απλά και μόνο για να καταλάβω ένα αξίωμα και μία καρέκλα και φυσικά δεν θα έκανα ποτέ τη… “γλάστρα”».

Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν του επέτρεψε να κάνει τον απολογισμό του για την πορεία του αυτή, όπως επιθυμούσε.

Έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του στο Σισμανόγλειο επί έναν ολόκληρο μήνα έχοντας δίπλα του την αγαπημένη σύζυγό του, την κόρη, τον γιο του και τα τέσσερα εγγόνια του και άντεξε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Και ίσως αποτελεί ελάχιστο δείγμα τιμής στο πρόσωπο ενός εξαίρετου επιστήμονα, συνεπούς επαγγελματία και ενθουσιώδους αυτοδιοικητικού το γεγονός ότι θα τον σκεπάσει το χώμα της Νέας Μάκρης την οποία αγάπησε και στην οποία πρόσφερε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Συντετριμμένος ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε για την απώλεια του στενού συνεργάτη και φίλου του: «Ένας πολύτιμος και ακέραιος συνεργάτης μου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Ευαγγελόπουλος, δεν κατάφερε – παρά τις προσπάθειες των γιατρών και τις προσευχές όλων μας – να βγει νικητής από τη μάχη με τον κορωνοϊό. Φίλε Νίκο υπήρξες υπόδειγμα για όλους μας και έθεσες τα θεμέλια για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας».

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.