Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει τον Νίκο Σύψα για τις μάσκες (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει τον Νίκο Σύψα που ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του καθηγητή λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Νίκου Σύψα, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγες ώρες μετά τον διέψευσε, τονίζοντας πως «καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής».

Μιλώντας στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Ντίνας Μόσχου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, τόνισε πως αυτό που είπε ο κ. Σύψας, ότι δηλαδή η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες, δεν ισχύει.

Δείτε ακόμα:  Άστεγος πέθανε αβοήθητος από το κρύο!

Αναλυτικά ο σχετικός διάλογος με τον Βασίλη Σκουρή:

– Γιατί πήρατε απόφαση κύριε υπουργέ για τις μάσκες να βγουν στους έξω χώρους χωρίς να ρωτήσετε την Επιτροπή; Το είπε σήμερα ο κ. Σύψας.

– Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό.

– Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Σύψας;

– Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής.

– Μάλιστα, γιατί τότε είπε ψέματα ο κ. Σύψας;

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι λόγοι που αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση στα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη

– Σας απαντώ, καμία απόφαση.

Τι είχε πει νωρίτερα ο Νίκος Σύψας

«Η Επιτροπή κρίνοντας τη κατάσταση της χώρας, κρίνοντας τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα όπως πριν. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν περπατάμε σε εξωτερικό χώρο και δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας. Παρακαλώ παρακολουθήστε τις δηλώσεις της κ. Παπαευαγγέλου. Η Επιτροπή είπε ότι όταν βγαίνω από το σπίτι, όπως παίρνουμε τα κλειδιά μας, παίρνουμε και τη μάσκα μας», είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, στο OPEN και συνέχισε: «Το αν για κάποιον λόγο είδαμε 8στηλους τίτλους ‘πετάμε τις μάσκες’ αυτό δεν το κατανοώ. Δεν έχουμε δώσει εντολή ‘βγάλτε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους΄.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Η «Ο2» δεν εντοπίζεται από τα μοριακά τεστ απαιτείται γονιδιακός έλεγχος

Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος το μήνυμα στην κοινωνία. Τεράστιο λάθος. Η μετάλλαξη είναι εδώ. Ποτέ δεν το είπε η Επιτροπή, ποτέ! Το λέω με σαφήνεια. Η Επιτροπή έδωσε μια μικρή χαλάρωση όταν είσαι σε μια περιοχή χωρίς συγχρωτισμό τότε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα»

ieidiseis.gr