Ο προορισμός απέναντι από τη Ραφήνα, που είναι ό,τι πρέπει για τις πρώτες καλοκαιρινές εξορμήσεις

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό αυτήν την στιγμή, μετά τον δύσκολο χειμώνα που περάσαμε στα σπίτια μας, από μια μικρή απόδραση με θαλασσινή αύρα.

Στην Εύβοια βρίσκει κανείς πραγματικούς προορισμούς- έκπληξη, οι οποίοι συνδυάζουν τη νησιωτική αύρα με την σχετικά κοντινή απόσταση από την Αττική.

Μαρμάρι

Το Μαρμάρι, συναντάται στη Νότια Εύβοια, αμφιθεατρικά χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κόλπο, ακριβώς απέναντι από την Ραφήνα. Το ήσυχο ψαροχώρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου, κυρίως από την Αθήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, καθώς προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Προβλήματα από την κακοκαιρία - Δεν έφυγε το πλοίο για Μαρμάρι

Η περιοχή διαθέτει ονειρικές παραλίες που παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς, όπως εκείνη της Μεγάλης Άμμου με την χαρακτηριστική χρυσαφένια αμμόγλωσσα. Πρόκειται για μια ονειρική ακρογιαλιά, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του windserfing ή kitesurfing.

Επίσης, πλεονέκτημα για το Μαρμάρι αποτελεί και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σύμπλεγμα νησιών Πεταλιοί, οι οποίοι χαρακτηρίζονται και ως «Καραϊβική» της Ελλάδας. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Μαρμάρι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του με τους 10 καλύτερους προορισμούς για ιστιοπλοΐα στον κόσμο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ναυτιλιακό γραφείο ζητά υπάλληλο

newsbeast.gr