Οδοποιία στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα με δανεισμό

Το 2021 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους δημότες της Αρτέμιδος.
Το δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμο, ψήφισε την ασφαλτόστρωση 271 δρόμων στην Αρτέμιδα και 47 στα Σπάτα. Ίσως είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Αρτέμιδα.

Η εργολαβία θα εκτελεστεί με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το δάνειο που θέλει να πάρει η παρούσα διοίκηση του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, στα χαρτιά είναι: 8.604.628. Όμως ο δήμαρχος ευελπιστεί ότι με τις εκπτώσεις που θα δώσει ο ανάδοχος του έργου θα είναι πολύ μικρότερο, θα εξοφληθεί την επόμενη εικοσαετία. Άρα ο σημερινός δήμαρχος, -κανείς δεν εγγυάται πως θα είναι ο επόμενος, ή, ο μεθεπόμενος δήμαρχος και πάει λέγοντας- θα αφήσει “χαράτσι”, μάλλον θα δεσμεύσει τουλάχιστον τις τέσσερις επόμενες διοικήσεις να εξοφλήσουν το δάνειο.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, χωρίς να εισπράξει τίποτε, εκτός από τα ΘΑ και ΘΑ του δημάρχου, ψήφισε, και, ΚΑΛΑ έκανε, ουσιαστικά το προεκλογικό πρόγραμμα του για την οδοποιία.

Όπως ομολόγησε ο κ. Δήμαρχος αν δεν υπάρχουν οι συνηθισμένες ενστάσεις το έργο θα διαρκέσει μια τετραετία. Δηλαδή, την επόμενη προεκλογική περίοδο θα γίνονται έργα.

Δείτε ακόμα:  Μαρκόπουλο: Ξεχωριστό μουσικό ραντεβού με τη Μελίνα Ασλανίδου στο ανοιχτό θέατρο «Σάρα»

Βέβαια ας μην τρέφομαι αυταπάτες, ό,τι κάποιοι δρόμοι θα κατασκευαστούν εκ βάθρων και με τις προδιαγραφές κατασκευής δρόμων. Αυτούς του δρόμους για την επόμενη εικοσαετία δεν πρόκειται να τους «διαβούν-δουν» οι δημότες, εφ’ όσον δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι Πράξεις Εφαρμογής. Κάποιοι θα γίνουν με τσιμεντόστρωση και κάποιοι άλλοι με επάλειψη στρώματος πίσσας. Ας ελπίσουμε αρκετά παχύ στρώμα πίσσας, ώστε να μην παρασυρθεί με τη πρώτη νεροποντή.

Στην εισήγησή του ο κ. Μάρκου, δήμαρχος, είπε: “Καθήκον της δημοτικής αρχής είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε”.
Δηλαδή η διοίκησή του έκανε 7,5 χρόνια να εντοπίσει ότι οι δρόμοι ειδικά, στην Αρτέμιδα, είναι σε άθλια κατάσταση και χρειάζεται οδοποιία!!! Άραγε πόσο θα κάνει, αν παραμείνει δήμαρχος, για να δει τις σοβαρότερες ελλείψεις που έχει ο δήμος του;

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πάρκαρε κάθετα πάνω στο πεζοδρόμιο! (φωτό)

Κατά τη συζήτηση του θέματος, προσωπικά θα σταθώ σε δύο τοποθετήσεις. Πρώτα της κ. Ελένης Τσάκαλη, η οποία αποδόμησε την επιλογή του δημάρχου ως προς τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, και, του κ. Φίλιππα Αργυρού, ο οποίος με την τοποθέτησή του έδειξε πως διοικείται ένας νοικοκυρεμένος δήμος, χωρίς να καταφεύγει στο δανεισμό.

Κλείνω το παρόν άρθρο μου με την κατάθεση πρότασης. Επειδή κατά το παρελθόν οι περισσότεροι εργολάβοι ήταν λίγο πολύ αναποτελεσματικοί, όπως ανέφερε ο ΔΣ κ. Φίλιππος Αργυρός, η διοίκηση πρέπει να ελέγξει αυστηρά τη φερεγγυότητα του εργολάβου και όχι το ποσοστό έκπτωσης. Έχουμε πλείστα όσα παραδείγματα που στο μέσον εργολαβίας, οι εργολάβοι, ζητούν χρονικές παρατάσεις του έργου και οικονομική αναμόρφωση της εργολαβίας. Πιο απλά “εκβιάζουν» ζητώντας περισσότερα χρήματα για να εκτελέσουν το έργο.

Δείτε ακόμα:  Από κολόνα της ΔΕΗ η φωτιά στον Άγιο Ανδρέα!

Δημήτρης Πνευματικάτος

Εφημερίδα Polis