Οι αρκούδες ξύπνησαν από την χειμερία νάρκη (βίντεο)

Οι αρκούδες στο Νυμφαίο Φλώρινας ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη και κυκλοφορούν κανονικά, σηματοδοτώντας τέλος του χειμώνα και την έλευση της άνοιξης, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο».

Οι νεαρότερες αρκούδες, μάλιστα, ήταν εκείνες που ξύπνησαν πρώτες. Ο Αρκτούρος μοιράστηκε ένα βίντεο στα social media, όπου βλέπουμε δύο καφετί αρκούδες να κάνουν τις βόλτες τους στο δάσος και να ψάχνουν για τροφή.

Χάρη στις ζεστές ημέρες, τα χιόνια έχουν λιώσει πλέον στο Νυμφαίο. Από αύριο, Σάββατο, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο θα υποδέχεται και πάλι επισκέπτες.

«Εδώ και λίγες ημέρες οι αρκούδες κυκλοφορούν πλέον κανονικά κι έτσι το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο από το Σάββατο 11 Μαρτίου θα υποδέχεται και πάλι τους επισκέπτες. Οι ζεστές ημέρες έχουν λιώσει πλέον τα χιόνια και οδήγησαν ακόμα και τις μεγαλύτερες σε ηλικία αρκούδες, όπως η Κατερίνα, η Σάσα, η Αλεξάνδρα και ο Γιωργάκης, έξω από τις φωλιές τους. Οι νεαρότερες ήταν αυτές που ξύπνησαν πρώτες, ενώ μάλιστα φέτος λόγω του ζεστού χειμώνα τις είδαμε να κυκλοφορούν έξω στις ζεστές ημέρες του Φεβρουαρίου. Στο βίντεο ο Ντιουκ και η Μίρα αναζητούν κάποιον… μεζέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.