Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που «καίνε» τους εφοριακούς της ΔΟΥ Χαλκίδας (φωτό)

Νέες φωτογραφίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, καταγράφουν την δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση διαφθοράς της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Στις φωτογραφίες που συνέλεξαν κατά την έρευνά τους οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται η διεκπεραιώτρια, που επίσης έχει συλληφθεί, να βγαίνει από το κτήριο της εφορίας.

Από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να την είχε καλέσει η διευθύντρια και να της έχει δώσει 5.000 ευρώ για να τα δώσει σε κάποιον μηχανικό, στον οποίο δεν πρέπει να φανεί ότι τα δίνει η διευθύντρια.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο με αυτόν τον τρόπο να ήθελαν να ξεπλύνουν κάποια χρήματα.

Η στιγμή που η διεκπεραιώτρια βγαίνει από «συναλλαγή» από τη ΔΟΥ Χαλκίδας

Απολογούνται οι συλληφθέντες

Να σημειωθεί ότι, και οι επτά συλληφθέντες απολογούνται σήμερα, Παρασκευή (24/5) στον ανακριτή, με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν να είναι βαρύτατες.

Πρόκειται για την 50χρονη διευθύντρια της εφορίας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος των επτά συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής φέρονται να είχαν τους ρόλους της αρχηγού και του υπαρχηγού του κυκλώματος.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.