Όλα όσα έγιναν στην Ημερίδα Ενημέρωσης & Πρόληψης για τον καρκίνο που συμμετείχε ο Γερ. Βουδούρης

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, η Γενική Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τους συνηθέστερους Καρκίνους που εμφανίζονται στον Άντρα και τη Γυναίκα.

Η Ημερίδα ήταν μια πρωτοβουλία της Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και αποτελεί πρώτη από μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων Υγείας που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου.

Σημαντικοί ομιλητές με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της υγείας ενημέρωσαν τους πολίτες για τα πιο συχνά είδη Καρκίνων με σκοπό να γνωρίσουν πιθανά Αίτια, Συμπτώματα αλλά και Διαδικασίες Πρόληψης και Θεραπείας.

 

Συγκεκριμένα, την Ημερίδα προλόγισε ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης, Παθολόγος- Επιστημονικός Διευθυντής της Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, υπερτονίζοντας τη σημασία της Συνεργασίας με το Δήμο Περιστερίου, η οποία βασίζεται στην Κοινωνική Αλληλεγγύη. Εν συνεχεία, παρουσίασε επιγραμματικά το πρόγραμμα της ημερίδας, τους ομιλητές, τις υπηρεσίες-εργαστήρια της Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο που η Γενική Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ επιδεικνύει ως προς τους έχοντες ανάγκη στον τομέα της Υγείας. Αναλυτικά, έγινε αναφορά στις δράσεις που ξεκίνησαν και συντονίζονται από το ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου σε συνεργασία με τη Γενική Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και είναι οι ακόλουθες:

  1. Ενημέρωση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τους συνηθέστερους Καρκίνους του άντρα και της γυναίκας μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων που μπορούν να προμηθευτούν από διάφορα σημεία (Δημαρχείο, ΚΕΠ Υγείας, ΚΕ.ΦΙ)
  2. Ογκολογικό Συμβούλιο που θα παρέχει δωρεάν συμβουλές στους Δημότες στη Γενική Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ υπό την Διεύθυνση του Ογκολόγου κ. Μανωλά Γ.
  3. Προληπτικά Πακέτα Εξετάσεων για τον Άντρα και τη Γυναίκα που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι Δημότες αδαπάνως στην Γενική Κλινική Ταξιάρχαι (για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  4.  Διάθεση των μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει η κλινική για τη διενέργεια διαγνωστικών/απεικονιστικών εξετάσεων (πχ. μαγνητική, αξονική τομογραφία) χωρίς συμμετοχή, καθώς και οποιασδήποτε άλλη βιοχημικής ή μικροβιολογικής εξέτασης.

5. Νοσηλεία με έκπτωση στη συμμετοχή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

6. Δυνατότητα καταγραφής και ψηφιοποίησης των εξετάσεων και του ιατρικού ιστορικού σε ηλεκτρονικό αρχείο (Υπηρεσία LifeSaver).

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τον εκπρόσωπο του Δήμου κ. Γιώργο Μπεκιάρη-Καρδιολόγο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλου, Υπεύθυνου σε θέματα Υγείας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συνεργασίας προς όφελος των Δημοτών αλλά και το πλήθος δράσεων που εκπονεί το ΚΕΠ Υγείας με σημαντική ομάδα εθελοντών ιατρών.

Στο βήμα ακολούθησε ο κ. Αυγερινός Κωνσταντίνος, Γενικός Χειρουργός, Συνεργάτης Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, ο οποίος μίλησε για τον Καρκίνο του Μαστού τονίζοντας πως ο Προληπτικός Έλεγχος μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου, στη σημασία της αυτοεξέτασης και της Εξειδικευμένη συμβουλή από Ειδικό Ιατρό καθώς και τις προληπτικές εξετάσεις.

H κα Σάμανθα Κασπαριάν, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Υπεύθυνη Γυναικολογικού Τμήματος Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, παρουσίασε τη δεύτερη κατά σειρά συχνότητας νεοπλασματική νόσο στη γυναίκα, τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας. Αναφέρθηκε σε συχνά αίτια, θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και κανόνες πρόληψης, όπως είναι ο εμβολιασμός μικρών κοριτσιών.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τους συνηθέστερους αντρικούς καρκίνους, πρώτος ομιλητής ήταν ο Δρ. Βασίλης Καπράλος, Χειρουργός-Ουρολόγος, Συνεργάτης Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, ο οποίος παρουσίασε πως πρέπει να πραγματοποιείται ο έλεγχος του Προστάτου Αδένος, τα ανησυχητικά συμπτώματα αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις για τον Καρκίνο του Προστάτη.

Στη συνέχεια, ο κ.Στέφανος Μπλέιμπελ, Χειρουργός-Ουρολόγος, Υπεύθυνος Ουρολογικού Τμήματος Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, παρουσίασε τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστεως. Αναφέρθηκε στα πιθανά αίτια, συμπτώματα, προληπτικά πακέτα εξετάσεων αλλά και καθημερινά μέτρα πρόληψης.

Ακολούθως, ο κ. Δημήτρης Κουκάς, Συνεργάτης Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Πωλήσεων, παρουσίασε την Υπηρεσία LifeSaver – Σωσίβιο Υγείας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει την Υγεία στο χέρι του!

Συγκεκριμένα, αποτελείται από Ψηφιακό Ιατρικό Φάκελο με πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο και ψηφιακή ιατρική ταυτότητα με στοιχεία παρέχει άμεση και ολοκληρωμένη πληροφορία ταυτοποίησης του κατόχου και επαφών πρώτης ανάγκης
αποτελεί λύση χαμηλού κόστους για ηλικιωμένους, ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν (λ.χ. αεροπορικώς), ανάπηρους, άτομα πάσχοντα από την νόσο Alzheimer και άλλες ομάδες με μία κίνηση διεπαφής “at a tap” σε έξυπνο κινητό smartphone.

Μια καινοτομία που μόνο η Γενική Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ διαθέτει στον ελληνικό χώρο και προσφέρει στο κοινό.

Ο κύκλος παρουσιάσεων έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για νέο κύκλο ενημέρωσης με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη, πριν τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από τους κ. Βουδούρη Γ. (Παθολόγο, Επιστημονικό Διευθυντή Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ) και κ. Μπεκιάρη Γ. (Καρδιολόγο, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για Θέματα Υγείας) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και την ευγενή χορηγία της Γενικής Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ.

Πληροφορίες για Εξετάσεις – Γενική Κλινική Ταξιάρχαι: grammateia@taxiarxai.gr, Τηλ.: 2105760876

Οι εξετάσεις συντονίζονται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου. Υπό την αιγίδα του Καρδιολόγου κ. Γ. Μπεκιάρη Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Υπεύθυνου σε θέματα Υγείας. Πληροφορίες- Τηλ. Επικοινωνίας: 2105783266